Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Seb Larsson tvekar om fortsättning - kan få ny roll i AIK

5d

SOLNA. AIK jobbar på att förlänga med Sebastian Larsson, Alexander Milosevic och Henok Goitom.
Och man vill ha kvar "Seb" efter spelarkarriären.
- Det är en klok människa som har byggt upp ett stort kontaktnät genom många år, säger sportchef Henrik Jurelius.

Sebastian Larsson, Alexander Milosevic och Henok Goitom är tre viktiga spelare i AIK. Men efter säsongen går trions kontrakt ut och frågan är om det blir en fortsättning i klubben?

- Vi har så klart dialoger i god anda. Just nu är det ju ett stort fokus på att avsluta allsvenskan på ett väldigt bra sätt, vilket skulle ge oss förutsättningar inför nästa år. Så det kommer att bli en del sena beslut, säger sportchef Henrik Jurelius till Fotbollskanalen, och lägger till:

- Men de här tre spelarna är ju en ryggrad, viktiga spelare.

Önskar ni att behålla alla tre?
- De har ju varit en viktig del av en ryggrad som vi gärna ser som byggstenar för att fortsätta bygga kring hos oss, så alla tre är prioriterade för oss.

ANNONS

Vill man inte göra klart tidigt?
- Det är klart att det är så. Men det är också en del av resten av bygget och vi är i efterslitningarna efter en pandemi där vi behöver bygga oss starka. Och vi måste veta vad det är vi bygger till. Förhoppningsvis är det till spel i Europa nästa år.

Alexander Milosevic har ett utgående avtal med option om förlängning. Nu kom han in i landslaget och med det tror Henrik Jurelius att andra klubbars intresse för mittbacken ökar.

Situationen är lite annorlunda för Sebastian Larsson och Henok Goitom. Larsson är 36 år och Goitom 37. Så där är det mer en fråga om spelarna vill fortsätta eller lägga skorna på hyllan.

- Vi har lite avstämningar här och var. Kropparna ska kännas bra och motivationen ska finnas hela vägen, säger Jurelius.

Med Goitom är det redan klart att han efter spelarkarriären ska vara assisterande tränare. Nu berättar Henrik Jurelius att man även vill ha kvar Larsson i klubben efter spelarkarriären.

ANNONS

- Vi har tagit upp det i något av samtalen vi har haft med honom. Men Sebastian säger att han är så fokuserad på det han gör nu, säger han.

I vilken roll skulle ni vilja ha honom efter hans spelarkarriär?
- Det är en klok människa som har byggt upp ett stort kontaktnät genom många år. Det handlar mer om att analysera var vi kan få störst effekt av en sådan person. Det är inget som vi har diskuterat just nu, men det är något som han ska landa i också och förstå vad den sidan av jobbet innebär. Så får man se vad det landar i. Men just nu är vi inte där.

- Vi hoppas givetvis att Sebastian vill fortsätta spela och jag vill så klart gärna förlänga med honom så fort som möjligt, men man ska också respektera de beslut som han har tagit under året med att ha tackat nej till landslaget och vill lägga fullt fokus här, och att han hela tiden väljer att lyssna på kroppen, för han vill verkligen bidra om han ska köra.

ANNONS

Om ni vinner allsvenskan och får kvala till Champions League, tror du att det kommer att vara en viktig del när han ska ta beslut?
- Jag tror att det skulle vara en faktor som motiverar honom.

När Fotbollskanalen pratar med Sebastian Larsson säger han att inget beslut är taget.

- Vi har en dialog. Sedan vad det slutar i återstår att se. Vi är inte där än att vi har sagt att det blir si eller så, utan vi har börjat smyga på en liten dialog.

Är du sugen på att fortsätta spela?
- Ja, självklart finns det ett sug. Det är inget snack om saken. Annars hade jag meddelat här och nu att det här är det sista jag gör. Sedan har det varit så intensivt och vi har önskat att hålla fokus för att vara i den situationen där vi är. Jag är i den situationen i min karriär att jag spelar i AIK eller ingenstans. En förutsättning är ju att klubben vill behålla en och vill erbjuda ett nytt kontrakt, och ”Henke” vet ju min situation också, det är ju inte att man är ute efter något annat. Så jag har inget tydligare besked än så just nu.

ANNONS

Jurelius säger att om ni vinner allsvenskan och får kvala till Champions League så tror han att det skulle vara en motivation för dig i beslutet om att fortsätta spela - är det så?
- Motivationen är extremt viktig. Jag kommer inte att vara den spelaren som spelar vidare bara för att spela vidare. Det vill jag inte göra mot mig själv och definitivt inte mot klubben. Vad det är som påverkar vet jag inte. I dagsläget har jag inga problem med motivationen.

Sebastian Larsson bekräftar också att parterna har öppnat en diskussion om att klubben vill behålla honom efter spelarkarriären.

- Den dagen man vet att fotbollskarriären kommer ta slut så är det klart att man vill börja känna att man har något annat att gå in i. Man vill ju inte bara gå in i en tomhet. Och ja, ämnet har touchats lite, men inget djupare. Jag känner mig fortfarande enbart som fotbollsspelare. Jag trivs extremt bra i AIK och känner att jag och klubben har en bra relation till varandra.

ANNONS

Det finns ju många olika saker att göra i en klubb - vad ser du dig som efter spelarkarriären?
- Ingen aning. Dit har vi inte kommit. Jag känner att jag har en väldigt bra relation till klubben och jag hoppas och tror att klubben känner samma sak. Det är väl eventuellt därför som sådana diskussioner kan komma att uppkomma i framtiden.

Henok Goitom vill i dagsläget inte ta något beslut om framtiden utan säger att det kommer efter säsongen.

- Jag tror det var den 6 januari som jag skrev på ett nytt kontrakt. Så lång tid tog det förra året om jag skulle spela eller inte. Så i år kommer det förmodligen att bli samma sak. Man behöver att säsongen ska ta slut och sedan känna hur det känns i kroppen och mentalt. Efter det tar man ett beslut, säger Goitom.

Har du fått några signaler från klubben om vad man vill?

ANNONS
- Nej ingenting faktiskt. Varken vänster eller höger riktning. Vi har sagt att vi väntar till säsongen är slut och så pratar vi om det då.

För Alexander Milosevic är det hans pappa som sköter kontakten med Henrik Jurelius. Och där hade man en träff i tisdags.

- Vi får se vad som händer. Det är min pappa som just nu för en dialog med ”Henke”, och "Henke" sa precis till mig att han träffade min farsa i tisdags. Det hade jag ingen aning om, men de såg säkert på landskampen tillsammans. Men vi har en dialog och så får vi se, säger han.

Publicerad 2021-10-14 kl 12:37
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto