Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Olsson tar över efter Gren: "Har aldrig haft ambitioner att bli sportchef"

Allsvenskan

Jonas Olsson ersätter Mats Gren.
En post han inte direkt suktat efter.
- Jag har aldrig haft några ambitioner om att bli sportchef i IFK Göteborg men nu har jag tackat ja till det, säger han till Fotbollskanalen.

3:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Jonas Olsson.

På onsdagsmorgonen meddelade IFK Göteborg på en presskonferens att sportchefen Mats Gren avskedats. Skälen uppgavs vara två; de sportsliga resultaten och det faktum att det blivit stort fokus på Grens person.

I stället tar en tidigare guldhjälte över säsongen ut. Jonas Olsson, som 2007 ledde laget till SM-guld tillsammans med Stefan Rehn från tränarbänken, blir tillförordnad sportchef.

Jonas Olsson uppgavs först, i en intervju med Göteborgs-Posten, bli ny tränare i stället för Poya Asbaghi, men så blev det alltså inte.

-  Jag har aldrig haft några ambitioner om att bli sportchef i IFK Göteborg men nu har jag tackat ja till det. Klubben har bett om mina tjänster och om min hjälp och då är jag ödmjuk och ställer upp på det.

ANNONS

Han beskriver läget som allvarligt – men långtifrån hopplöst.

- Det är klart att det inte är någon bra situation för IFK Göteborg som klubb, samtidigt så händer det i alla klubbar, att det går sämre än vad man förväntat sig och nu är läget allvarligt med tanke på tabellplacering. Men läget kunde varit sämre och vi har goda möjligheter att lösa detta.

Hur viktigt är det för IFK Göteborg att klara kontraktet?
- Extremt viktigt. Det finns de som säger att det kan vara bra att åka ur och så vidare. Det är inte alls bra. Vi ska klara oss kvar, det är jätteviktigt för IFK Göteborg.

Vad som händer efter den här säsongen vill han inte spekulera i.

- Tänker inte i de banorna. Det enda som intresserar mig nu är matchen mot BP.

I spelaren ses en tv-intervju med Jonas Olsson.

Publicerad 2018-10-10 kl 10:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto