Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
14v

TV: Spelarna efter beskedet: "Det blir en väckarklocka"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en intervju med Tobias Hysén.

Blåvitt förändrar på ledarsidan.
Nu är det upp till spelarna att göra jobbet.
- Det här blir en väckarklocka säger, Tobias Hysén till Fotbollskanalen.

Med fem omgångar kvar att spela av allsvenskan valde IFK Göteborg under onsdagen att avskeda sportchefen Mats Gren, som varit i klubben sedan 2014. Beskedet lämnades på en presskonferens – och klubbdirektör Max Markusson förklarade då att de sportsliga resultaten helt enkelt inte varit tillräckliga.

På onsdagen tränade också Blåvitts trupp som vanligt och två rutinerade spelare, David Boo Wiklander och Tobias Hysén gav därefter sin syn på onsdagens besked.

- Det är beklagligt, för det är personer bakom titlarna och dem har vi alla relationer av olika slag med. Det är tråkigt för det är folk som varit här varenda dag och som inte kommer att vara det i fortsättningen. Sedan så är det den här världen vi lever i. Vi är en elitförening och vi ska göra allt för att prestera även om resultaten inte varit som vi velat i år. Då händer ofta sådan här saker under årens lopp. Jag har varit med om det otroligt många gånger, säger Boo Wiklander (se en tv-intervju med honom här).

Under gårdagen hade spelarrådet, där David Boo Wiklander ingår, ett möte med Max Markusson för att samtala om klubbens framtid.

- Det var ett bra möte, vi satt ner och pratade om hur vi ska vinna de här fem matcherna och ta poängen vi behöver. Det var fullt fokus på prestationen som vi ska göra.

Hur mycket har ni spelare fått tycka del om den nya organisationen som blir?
- Klart att de har lyssnat, men sedan kommer inte vi föra den diskussionen i media, kring vad vi pratat om.

Tobias Hysén:

- Jag tror att det hade fungerat oavsett men det är klart att vi som spelare måste använda detta som väckarklocka också. Förra året så sa vi exakt samma sak i den situationen när det blev förändringar och då lyckades vi mobilisera lite kraft och spela ganska bra i en månad eller två och jag hoppas att vi ska kunna göra det här till något bra och att det löser sig.

Hur viktigt är det att Blåvitt håller sig kvar i allsvenskan?
- Det finns ingenting som är viktigare för oss just nu. Jag tror att alla förstår vilken dignitet på problem det är och vad som är viktigast den här månaden. Det är ingen som tvivlar på det.

Publicerad 2018-10-10 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons