TV: Rodic stor hjälte mot AIK i derbyt - Hammarby hakar på i guldstriden

STOCKHOLM. Hammarby hänger fortsatt med i den allsvenska toppen.
I dag tog man tre tunga poäng i derbyt mot AIK på Tele2 Arena efter två mål av Vladimir Rodic.
- Det är en av de bästa matcherna i min karriär, säger matchhjälten till C More.

Se Rodics 2-0-mål i spelaren.

AIK kom till spel utan sin norske back Daniel Granli i dagens derby mot Hammarby, medan Bajen fick klara sig utan David Fällman, Aron Johannsson och Imad Khalili, som alla har skadekänningar.

Hammarby började matchen piggast men utan att komma till några riktigt klara målchanser i matchinledningen. Matchens första målchans var det i stället AIK som fick i den 17:e minuten när Nabil Bahoui fick ett nickläge i straffområdet, men en Hammarby-back rensade bort bollen nära mållinjen.

Det var dock Hammarby som skulle ta ledningen. Efter en knapp halvtimmes spel hittade en lång boll in i straffområdet fram till Vladimir Rodic i straffområdet, som tog emot bollen och kyligt sköt in 1-0 med vänstern. Serben firade bland annat genom att hyscha mot AIK-klacken, vilket gjorde att han varnades.

AIK hade en bra kvitteringschans på stopptid i den första halvleken, då Sebastian Larsson sköt en frispark tätt över Johan Wilands ribba.

Tio minuter in i den andra halvleken ökade Hammarby ledningen. Vladimir Rodic löpte i djupled och kom före Oscar Linnér till bollen, rundade AIK-målvakten och lade in bollen till 2-0 från snäv vinkel.

I den 65:e minuten hade AIK en boll i mål efter ett inlägg från höger där Henok Goitom var sist på bollen och får den över linjen med ryggen i duell med Richard Magyar, men målet dömdes bort.

- Det är tufft att döma bort det, det är ingen frispark som jag ser det, säger expert Jon Persson i C Mores sändning.

AIK:s reducering skulle dock komma. I den 68:e minuten skapade man kontakt när Karol Mets tryckte in 1-2 högt bakom Wiland efter en frispark från vänster.

Två minuter senare hade AIK en bra kvitteringschans när Nabil Bahoui kom till skott utanför straffområdet, men Wiland räddade till hörna.

I den 84:e minuten trodde nog de flesta av de 27 329 åskådarna på Tele2 Arena att Nikola Djurdjic avgjort derbyt när han satte bollen i mål bakom Linnér, men målet dömdes bort för offside.

AIK låg på för att få till en kvittering, men Bajen lyckades hålla undan och vinna med 2-1. Segern var Hammarbys första mot AIK sedan våren 2017.

- Det är en av de bästa matcherna i min karriär, säger matchhjälten Vladimir Rodic till C More.

Hammarbys seger gör att man minskar avståndet upp till AIK till två poäng efter 24 omgångar. Bajen går också upp på tredje plats i serien, men Malmö FF har chansen att ta tillbaka den senare i dag då man möter Elfsborg.

Toppar tabellen gör Djurgården, fyra poäng före AIK och sex före Hammarby.

Redan på onsdag spelar båda lagen sin nästa allsvenska match, då Hammarby reser till Uppsala för att möta Sirius medan AIK tar emot IFK Göteborg på Friends Arena.

Hammarbys lag: Wiland - Sandberg, Fenger, Magyar, Widgren - Bojanic, Andersen, Tankovic (Junior 81’) - Kacaniklic (Söderström 90), Djurdjic, Rodic (Solheim 87’).

AIK:s lag: Linnér - Dimitriadis (Michel 84’), Karlsson, Mets - Lundström, Larsson, Adu, Bahoui, Lindkvist (Salétros 60’) - Goitom, Obasi (Sigthorsson 27’).