Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu börjar VM för det unga Spanien

Alexandra Jonson

Ikväll går Spanien in i fotbolls-VM mot Costa Rica i vad som har kallats dödens grupp. För även om Spanien och Tyskland måste ses som favoriter i grupp E så är det tydligt att där inte finns några enkla matcher i denna gruppen, Japan är det fjärde laget. 

Efter de första dagarna här i Doha är lite känslan att detta spanska landslaget är ett gäng barn på läger. Även om en nation som Spanien alltid kommer ha lite av ett favoritskap på sig och där alltid är press, så kommer de till detta VM utan några större förväntningar på sig att vinna mästerskapet. Att bli utslagen tidigt kommer såklart ses som ett fiasko, men att Spanien ska komma hem med VM-bucklan är det inte många på hemmaplan som tror.

Annons

Innan gårdagens träning drog igång stod Busquets och Jordi Alba, två av de få spelarna i laget som är över 30, vid linjen till straffområdet, små pratade och tittade på sina lagkamrater som lekte med en boll inom straffområdsgränsen. Det såg ut som två vuxna som höll koll på sina små barn på en lekplats. Och det är en extremt ung trupp som Luis Enrique tagit med sig till Doha, där kaptenen Sergio Busquets är den enda som finns kvar från 2010 när Spanien vann. 

Då var exempelvis Ferran Torres och Hugo Guillamón bara 10 år gamla och Ferran berätta häromdagen  – När Iniesta gjorde det där målet blev vi helt galna, vi sprang till en fontän som finns i vår by och slängde oss i den.

Man kan iallafall konstatera att stämningen i det spanska laget inte kunde vara mycket bättre, är de för unga, för oerfarna? Kanske, det kommer tiden visa. Men just nu verkar de vara väldigt enade, ha väldigt kul och vara väldigt avslappnade, min erfarenhet säger att lag som har den energin, glädjen och sammanhållningen som Spanien visat ofta är de som det går längst. 

Annons

Dessutomhar Luis Enrique, som har en stor personlighet, skaffat instagram och valt att gå live varje kväll i en stream på twitch, vilket gjort att mycket av fokuset och den stora pressen hamnat på Lucho. Ett genidrag från honom för att skydda sina unga spelare? Kanske. 

Kvällens match mot Costa Rica kan komma att bli helt avgörande, i den här gruppen har Spanien inte råd med några missar och kvällens resultat kan komma att sätta tonen för hela mästerskapet för spanjorerna. 

Det är inte helt lätt att lista ut hur Lucho kommer starta men startelvan ikväll skulle kunna se ut något sånt här: Unai Simón; Dani Carvajal, Rodri, Laporte, Jordi Alba; Gavi, Busquets, Pedri; Ferran, Asensio, Sarabia.

Annons

Se nu till att inte missa Luis Enrique’s dagliga streamar på twitch, eller för den delen hans nya instagram-konto. Där den spanska förbundskaptenen är både rolig och väldigt öppen, det har bland annat kommit ut att hans dotter dejtar Ferran Torres och att Lucho inte tycker om ost!

Publicerad 2022-11-23 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto