Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Aspas tillbaka i landslaget för första gången på nästan fyra år

Alexandra Jonson

 

Luis de la Fuente presenterade idag sin första landslagstrupp sedan det att han tog över som förbundskapten för det spanska landslaget, och det var flera stora förändringar mot den trupp som Luis Enrique tog till VM i Qatar.

Målvakter: Kepa (Chelsea), Robert Sánchez (Brighton), David Raya (Brentford)

ANNONS

Försvarare: Jose Gayà (Valencia), Alejandro Balde (Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Iñigo Martínez (Athletic), Nacho Fernández (Real Madrid), David García (Osasuna), Pedro Porro (Tottenham), Dani Carvajal (Real Madrid) 

Mittfältare Rodri (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Gavi (Barcelona), Fabián Ruiz (PSG), Mikel Merino (Real Sociedad), Dani Ceballos (Real Madrid), Pedri (Barcelona)

Anfallare: Álvaro Morata (Atlético), Dani Olmo (Leipzig), Niko Williams (Athletic), Bryan Gil (Sevilla), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Iago Aspas (Celta), Joselu (Espanyol), Gerard Moreno (Villarreal)

ANNONS

Med den truppen är mer än hälften av spelarna som åkte på VM utbytta, då endast elva är kvar.

Det största utropstecknet är att Iago Aspas är tillbaka i truppen för första gången på nästan fyra år. Det under fyra år som Iago Aspas varit den tveklöst bästa spanska anfallaren i LaLiga. Jag har tidigare skrivit i bloggen om hur Aspas frånvaro i landslaget varit det största mysteriet i spanskfotboll. Men nu är han tillbaka, otroligt roligt för Iago som verkligen brinner för La Roja. 

Annars är jag väldigt glad av att se Zubimendi i truppen, en spelare som jag tycker Spanien verkligen saknade i Qatar. Ser även Zubi som La Rojas framtid där han med största sannolikhet kommer att vara den naturliga ersättaren för Sergio Busquets. Detta stärks av att Luis de la Fuente haft Zubimendi som en favorit i ungdomslandslagen. 

ANNONS

David García och Joselu är ytterligare två spelarprofiler som jag tycker saknades under VM. 

Sen kan jag personligen tycka det är synd att Gabri Veiga inte fick en plats, men han har framtiden framför sig och har istället blivit kallad till U21 landslaget. 

Några av de spelare som var självklara under Luis Enrique men inte står med på La Fuentes lista är Jordi Alba, Azpilicueta, Eric Garcia, Koke, Asensio, Llorente, Soler och Sarabia. Men kanske mest anmärkningsvärt är att både Ansu Fati och Ferran Torres missar truppen.

Intressant är även spridningen av klubbar bland spelarna, då det är hela 18 klubbar representerade. Det enligt följande: 

Tre spelare: Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad

Två spelare: Athletic Club, Manchester City

En spelare: Valencia, Osasuna, Atlético, Sevilla, Celta, Espanyol, Villarreal, Chelsea, Brighton, Brentford, Tottenham, PSG, Leipzig. 

ANNONS

Ska minst sagt bli intressant att se var Luis de la Fuente kan göra med den här truppen. 

Publicerad 2023-03-17 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto