Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotboll får kosta överallt. Utom i TV4

Ekwalls blogg

Egentligen borde jag ägna all tid åt att attackera kommunen med brev, protestlistor, demonstration med plank och allt på gator och torg, insändare i Brommas lokala gratistidningar, hungerstrejk, nakenattacker eller vad som nu kan fungera för att få avliva en björk.

Men det finns annat att stå i.

Som att handha tonåring i hus.

Och som att planera för vad som komma skall…för det är sådana tider nu, planeringstider.

Jag sitter vid ett svårare skrivbord, blickar ut mot hårt arbetande litauer i trädgården och mejlar, ringer, svarar, mejlar, ringer, svarar om sådant som inte är nu. Utan sen.

Kan vara lätt frustrerande för en som helst lever och jobbar i nuet (SUPER-LIVE!) men icke desto mindre väldigt nödvändigt för en enkel frilansare av golvet.

Närmast på tur: Fotbollskanalen Europa på söndag i Fetfyran.

Därpå: Ekwall vs Lundh On Tour med några sköna intervjuer från dagar på vägarna med Lundh och landskamper mot Kina, Kazakstan, Färöarna och Tyskland.

Annons

Läsa in, mejla, ringa, svara, boka resor, boka hotell, boka intervjuer, boka produktionsbolag, boka möjliga samarbetspartners, betala räkningar och prata planering av gräsytor av med litauer.

Ovanpå det, en hel del annat, som (kanske) kommer att ske.

Det enda som händer här och nu är att litauisk trädgårdsmästare sår gräs.

Som väl växer upp lagom till att jag landar i Torshavn.

***

Ska bli intressant att se hur AIK står emot CSKA Moskva på Råsunda.

Stockholmarna är knappast favoriter i någon form och det tror jag kan passa dom, även om Elm, Wernbloom, Honda och gänget normalt är tre-fyra klasser bättre som fotbollslag.

***

AC-leden är som Essingeleden.

Det tar tid.

***

Utgår från att AIK helst gör ett resultat och inte nöjer sig med en “prestation”, kan vara värt att påminna en hel del om vad fotboll går ut på i en banal diskussion efter HIF:s fiasko mot Celtic.

Annons

Läs gärna kollega Jonas Dahlquist i ämnet.

***

Wilma, 13 år, är inget barn längre.

Bara att det att jag har lite svårt att inse det. Eller snarare: inte VILL inse det?

***

Bladet kör vidare på jakt efter hjärndöda kommentarer när man ger ut del 237 i avsnittet SÅ BLÅSER TV4 TITTARNA.

Handlar den här gången om att supercupmötet Real-Barca förlagts till betalkanalen TV4SportXtra.

Artikeln upplagd på Bladets nätsida omgärdad av artiklar som du måste betala för att läsa.

Alla får tycka – och gör gärna så – vad de vill om fotboll i betalkanaler. Det är som det är med det, vilket jag dryftat oändliga gånger (och även varit kritisk till TV4 i vissa fall) på den här sidan.

Bra internationell fotboll kostar och alla får pröjsa, i slutändan givetvis konsumenten. Vems “fel” det är får du lista ut själv.

Annons

Men det jag inte förstår är att det är OK att pröjsa för fotboll eller hockey i Viasats kanaler, i Canal+ och när det köps på nätet. Då betalar du dessutom frivilligt för det du vill ha. För SvT får du pröjsa drygt 2000 spänn om året, oavsett om du vill inte, för att ha tillgång till kanalen. Annars riskerar en polis komma hem och konfiskera din TV-apparat.

Men fotboll i TV4-kanal ska alltså vara gratis? Det är så jag uppfattar den här debatten. Överallt annars är det OK att betala om man vill se, men Fyran ska bjuda på det.

Tyck vad du vill om betal-TV och om att TV4Sport är en kanal som förutom en del fotboll (faktiskt enda kanalen, när inte TV4 och TV6 sänder enstaka matcher, som ger dig gratis fotboll i TV) sänder massa blajblaj med polisjakter, aborrfiske och fulla engelsmän på julfester – men håll med om att det är underligt att just TV4 får skit för att det kostar att se fotboll numera.

Annons

Bra fotboll i TV kostar. Hos alla. Överallt. För jävligt. Men så är det.

Läsa reportage/nyheter på nätet är däremot gratis i Sverige. Men Aftonbladet tar betalt ibland: så blåser dom läsarna.

***

Ja, vad hände med Guiilermo Molins?

Svar HÄR.

***

Den där skadan som Zlatan hade med sig till landskampen mot Brasilien var inte direkt ett skrapsår.

Nu spelar det ingen roll, men klart att man visste att han INTE kunde spela den landskampen när han landade i Stockholm.

Men efter alla återbud till höger och vänster så kan jag förstå att förbund/landslag inte gärna gick ut med att dragplåstret, symbolen och affischnamnet också var helt borta.

“Vi får se om det går att spela”, sades den i tisdags för över en vecka sen.

Än är han inte helt matchklar.

***

Problemet är att TV4 såg till att ligafotboll var gratis från början, insåg att det inte var lönsamt och nu tar betalt. M

Annons

***

Herregud, vad händer med Huldas Olympic?

***

Jag är inte helt säker på att Pia Sundhage innebär automatisk framgång som ny förbundskapten.

Det är ändå lite skillnad på att ha ett USA – och där är damernas soccer oerhört utbrett – bakom sig i form av resurser och spela jämfört med Sverige och ett material som är vad det är och som halkat efter i kvalitet sett vad vi ser i en del andra länder.

Så enkelt är det inte även om Thomas Dennerby borde ha funderat på avgång något år tidigare, det osade inte direkt vinnare kring hans aura.

I det sammanhanget är det annat med Sundhage. Och symbolvärdet är stort…Sundhage kommer att damernas landslag så mycket mer, inte minst medialt.

Men inte nödvändigtvis något OS-guld.

***

Hur säger man “kopparspik om natten” på litauiska, förresten?

Annons

 

 

 

 

Publicerad 2012-08-23 16:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto