Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MLS hade sin egen Felix Magath

Hansson blogg 2016-01-08 15:59

Den polska tränaren Piotr Nowak fick sparken från MLS-klubben Philadelphia Union sommaren 2012, men det är först nu som allt har blivit uppklarat. Nowak stämde klubben för att ha gjort en felaktig uppsägning, men klubben vann rättegången, vars dokument nu har blivit tillgängliga och ligger på ungefär 700 sidor.

I de 700 sidorna finns det Felix Magath-tendenser.

1. Om en spelare fick en hjärnskakning så var han en ”pussy”, och skulle ta ett piller för att bli av med det. Spelarna uppmuntrades också  att dölja sina hjärnskakningar.

2. Nowak brukade aga spelarna. Han satte ner sin hand i is för att sedan slå dem på rumpan. Någon gång använde han även sandaler för att slå. Förhoppningsvis var det här en tradition han endast hade i Union, för i början av 2000-talet tränade han 14-åringen Freddy Adu.

3. En gång skulle spelarna springa drygt en mil. Under den korta pausen halvvägs in tog Nowak samtliga vätskeflaskor och slängde dem i buskarna, och förbjöd spelarna att dricka. Nowak tvingade även skadade spelare att springa hela sträckan.

Annons

4. Vägrade ge spelarna den semester som var inskrivet i MLS’ regelverk.

5. En spelare gick med sådana här klagomål till styrelsen, vilket är en rättighet han har enligt MLS’ regelverk, och två veckor senare hade Nowak fått bort spelaren från klubben.

6. Det sägs att Nowak förhandlade med andra jobb som Union inte visste om, men att han gjorde det via en part som varken var anställd av någon klubb eller licensierad agent. Det har därför inte gått att bevisa.

Det började med att spelarna hotade med strejk, trots att laget hade presterat rätt bra, och det MLS gjorde var att tvinga Nowak att inte ha någon kontakt med spelarna, vilket tvingade Union att sparka honom.

Rätten dömde att Union hade gjort rätt. Nowak hade bland annat stämt klubben på $15 000 i bonus för en final som han inte var med och coachade, men istället visade det sig att Nowak redan var skyldig Union $100 000 i lån. Dessutom ska han stå för rättegångskostnaderna på $450 000.

Annons

@jonas_hansson

Kinesisk andradivisionsklubb köper målvakt för 90 miljoner

Hansson blogg 2016-01-07 16:43

I morse när jag kollade dagens övergångar så såg det ut som en bugg i systemet. En målvakt jag aldrig hade hört talas om gick för €9,8 miljoner, motsvarande 90 miljoner SEK, till en klubb jag aldrig hade hört talas om.

Zhang Lu, från Lieoning Whowin till Tianjin Quanjian. En 28-årig målvakt, med två A-landskamper, som inte ens har varit med i landslaget under de senaste åren. 90 miljoner SEK. Av de siffrorna jag ser så är det den högsta övergångssumman någonsin för en kinesisk spelare, även om affären inte är officiell än.

Till detta har Tianjin Quanjian värvat in Jádson för €5 miljoner och Luís Fabiano, samtidigt som de har anställt ex-Real Madrid-tränaren Vanderlei Luxemburgo. Detta för en klubb som förra säsongen slutade sju poäng från att åka ur den kinesiska andradivisionen.

Nästa spelare de har lagt bud på: Alexandre Pato, som annars har ryktats till klubbar som Barcelona och Manchester United. Corinthians har redan accepterat budet. Nu återstår det att se om Pato kan tacka nej till vulgära summor pengar.

Annons

Grejen är att klubben för ett halvår sedan köptes upp av ett företag som sysslar med naturläkemedel. Pengarna i Kina håller på att explodera just nu.

Vi fick nyligen veta att Renato Augusto, en av brasse-Série A:s bästa spelare, hade ett bud från Schalke 04. Han tackade nej, eftersom ett mycket bättre bud från Kina gav honom €9 miljoner/år. Kom då ihåg att det är klubbarna, inte spelarna, som betalar skatten i Kina, så det betyder att Renato Augusto plockar ut €9 miljoner/år.

Hans landsman och kollega Elias, numera helt given i Brasiliens startelva:

@jonas_hansson

NBA MVP köper Real Mallorca

Hansson blogg 2016-01-06 15:24

Steve Nash, NBA:s MVP 2005 och 2006, har tidigare slängt in sig i soccervärlden med att spela för New York Cosmos’ reservlag, köpa Vancouver Whitecaps, och drömma om en Tottenham-investering. Nu har han gått samman med några affärsmän och köpt Real Mallorca, i Segundan, för €21 miljoner.

Det är fint att få in Nash mer i fotbollen, och det var väntat att säljaren Utz Claassen, som köpte majoriteten av aktierna för drygt ett år sedan, skulle bli kortvarig.

Duenne-Luft-rauer-Ton-und-kantige-Ellbogen_ArtikelQuer

Hockeyfrillarockande Claassen brukar sätta sig i problem. Han har haft flera stora jobb där hans anställning har avbrutits efter kort tid efter att han misskött sig, tyckt han fått för lite betalt, eller varit inkompetent.

I slutet av 90-talet var han klubbpresident för Hannover 96. I 74 dagar. Han hade sparkat den assisterande tränaren Gerber och fått hela klubben emot sig. Han behövde gå runt med tre livvakter när han var på arenan.

Annons

Gerber på väg att anställas som huvudtränare i Karlsruhe 2005. Det företaget Claassen jobbade på var då storsponsor för klubben. Claassen förklarade att det sponsoravtalet skulle brytas om Gerber anställdes. Gerber anställdes inte. Samma företag köpte också Jens Lehmanns straffpapperslapp från VM 2006, som han använde för att distrahera Cambiasso (Cambiasso stod inte på lappen, men Lehmann kollade på den tillräckligt länge för att göra Cambiasso osäker).

Priset för lappen: €1 miljon.

20100703-2

Eftersom Claassen är tysk så behövde han självklart köpa en fotbollsklubb på en spansk ö. Mallorca, det 17:e Bundeslandet. Det har börjat gå än sämre sedan Claassen tog över för drygt ett år sedan. De var nära att åka ur förra säsongen, och ligger på nedflyttningsplats nu, även om de har de tyska kvalitetsnamnen Wellenreuther och Henneböle i laget.

Annons

Förutsättningarna var dock svåra. Spanjorerna brukar strunta i det där med skulder och sånt, och låta klubbarna bara få köra på. För några år sedan hade Real Mallorca skulder på €100 miljoner, och ekonomin är fortfarande usel. När klubben var på träningsläget i Tyskland tidigare i år så skulle Claassen bjuda spelarna på restaurang för att ha en finkväll. Istället beställde han hem kebab och bad dem dricka kranvatten.

Classeen, som ägde 75% av klubben och hans fru ytterligare 20%, hade en lista med 126 åtgärdspunkter som han skulle göra. Det han har sagt är att Real Mallorca har unika förutsättningar. Det är bara London och Moskva som har bättre flygförbindelser i Europa, och ön har runt 15 miljoner turister om året. Till detta bor det knappt en miljon människor på ön. Han såg en outnyttjad potential.

Annons

Claassen tänkte som en affärsman, och det gjorde också till slut att han investerade €10,5 miljoner och ett år senare kom ut med €21 miljoner. Inte bara en hetsig och inkompetent klubbägare.

@jonas_hansson

USA fortsätter hypa talanger

Hansson blogg 2016-01-05 18:25

Amerikaner gillar att ösa på med hypen. Freddy Adu, Jozy Altidore, och Julian Green stökades upp till en nivå där de aldrig var eller aldrig skulle hamna på. Jordan Morris har inte fått samma kraftfulla uppskrivning, men det är ändå en spelare som de älskar att prata om.

Grejen med Morris är att han blev uttagen i A-landslaget redan under hösten 2014. Det underliga med det? Han blev uttagen efter att Klinsmanns landslag åkt till ett college, Stanford, för att träna, och en atletisk anfallare i Stanfordlaget gjorde mål mot landslaget i något mellanting mellan ett träningspass och en träningsmatch. Klinsmann käkade på restaurang en månad senare med spelaren och sa “du ska med i A-landslaget”.

Jordan Morris fyllde 21 i höstas, men är fortfarande kvar i college, trots 17 månaders A-landslagsfotboll. Sju A-landskamper, ett mål mot Mexiko. Hans pappa är klubbläkare i Seattle Sounders, samma klubb som även äger sonens rättigheter. Han har dock inte velat flytta dit. Morris, som har diabetes och därmed låter godis ligga på bänken under matcherna ifall han skulle tappa i blodsockernivå, stannade kvar i college samtidigt som han var en permanent A-landslagsspelare för USA, den första sedan 1999.

Annons

Nu är det beslutstid för Morris. Han har visserligen ett år kvar på college, men det är svårt att stanna där. Tränarna får som mest ha tillgång till spelarna 20 timmar per vecka under säsongen, och varken faciliteterna, tiden, eller kunskaperna är bra nog.

Valet är därför Seattle Sounders eller Europa. Nu är han och tränar med Werder Bremen, och det är just Jürgen Klinsmann som ofta påpekar att han vill att hans spelare ska spela i Europa istället för i MLS. Ett kontroversiellt citat eftersom Klinsmann är den som också bygger upp USA:s talangprogram.

Problemet med att välja Erik Fribergs Sounders är att de redan har Nelson Valdez, ObaOba Martins, och Clint Dempsey till anfallet. Vad Morris än väljer så har han haft ett udda fotbolls-2015. En applåd för alla akademiska fotbollsspelare.

@jonas_hansson

Annons

Ebolafritt Guinea får tillbaka sin fotboll

Hansson blogg 2016-01-05 15:46

I december kom beskedet från World Health Organization att Sierra Leone är fritt från ebolaviruset, och därmed togs deras hemmaplansavstängning ur bruk. Igår kom samma besked för Guine.

Det var just i Guinea som allt började. Tvååriga Emile lekte vid ett där det fanns fladdermöss, och det tog fyra dagar från insjuknande till att han avled. Smittan spred sig snabbt till hans familj, och drygt två år senare har vi fått räkna in drygt 11 000 dödsfall.

För fotbollen blev det några förändringar. Marocko vägrade ha Afrikanska mästerskapet 2015, så det hamnade i Ekvatorialguinea, och i augusti 2014 gav det Afrikanska fotbollsförbundet en avstängning från internationell fotboll i Guinea, Sierra Leone, och Liberia.

Det innebar att om det skulle spelas landskamper eller Champions League-matcher så fick de inte spelas i de tre länderna, utan på neutral mark. Guinea har haft problem med hemmaplansbristen. De har halkat efter i kvalet efter att ha förlorat en landskamp mot Swaziland, som spelades i Marocko.

Annons

Hur det går med Liberia får vi se. Det har funnits nya fall av ebolaviruset där sedan i höstas. Liberia var annars det landslaget som fick avstängningen hävd först, redan i maj, och startade det här kvalet med att få spela en hemmalandskamp och då överraskande vinna mot Tunisien med 1-0.

@jonas_hansson

Midos ego

Hansson blogg 2016-01-04 13:55

Ingen bråkar lika bra som Mido. Mido blev utbytt i semifinalen i Afrikanska Mästerskapet 2006, bara för att se att inhopparen Amr Zaki gjort det sena segermålet. Det spelade ingen roll. Mido var ändå förbannad och fick en av sina obligatoriska sexmånadersavstängningar från landslaget. En gång kastade han en sax mot Zlatan Ibrahimovic. Han gillar också sociala medier.

Clipboard06

Oklart vad han ska med alla pengar till om han ändå får det gratis.

Mido sa själv att han inte orkade spela på högsta nivå mer än i några år för att han slog igenom som tonåring ”precis som Michael Owen och Fernando Torres”, och därmed inte byggde upp kroppen bra nog. Det blev visserligen ett CV med AS Roma, Ajax, Olympique de Marseille, Tottenham, och några andra klubbar, men när han som 29-åring skrev på för Barnsley – och bara spelade en match – hade hans karriär redan varit som bäst medioker i fem år.

Det längsta han hade varit i en klubb i sträck var 18 månader. Han hade så svårt att hitta något vettigt att hans kontrakt med West Ham endast gav honom £1000/vecka. Han klarade av det eftersom hans pappa tydligen är en väldigt rik man, och när Mido fick frågan vad han skulle ha gjort om han inte spelade fotboll så var svaret “Ingenting”. Han hade aldrig behövt göra något.

Annons

Han hade dock egot för att stanna kvar i fotbollsvärlden. Några korta nedslag i Midos tränarkarriär:

Slutet på januari 2014: Lämnar sitt kommentatorsuppdrag och blir huvudtränare för sitt Zamalek, som den egyptiska ligans yngsta tränare genom alla tider, inte ens 31 år fyllda.

Början på maj 2014: Skriver på Twitter att han avgår som tränare, efter att ha attackerat sina egna spelare för att inte kunna hantera stora matcher, samtidigt som Mido har bråkat med flera personer både i sin egen klubb och andra. Tog tillbaka sitt beslut ett par timmar senare.

Början på juli 2014: Skriver återigen på Twitter att han avgår, på grund av för dåliga sportsliga resultat. Beslutet tas återigen tillbaka bara timmar senare. Istället stängs sex stycken av lagets spelare av.

Slutet på juli 2014: Mido får sparken.

Annons

Juli 2015: Får ett tränarjobb hos Ismaily.

Början på november 2015: Avgår som tränare efter tre matcher, på grund av ”för dålig ekonomi” i klubben. Beskedet kommer en dag efter att han dessutom attackerat de egyptiska domarna. Tog tillbaka sitt beslut några timmar senare.

Slutet på november 2015: Får jobberbjudande från Zamalek. Vägrar det, trots att han ”saknar kontrakt” med Ismaily.

Slutet på december 2015:
Bråkar i live-TV med Ismailys lagkapten Abd-Rabo. Mido menar att Abd-Rabo bland annat bara spelar för pengar, trots att Abd-Rabo tillhört Ismaily i hela sin karriär. Abd-Rabo kontrar med att Mido ”tror att han tränar Manchester United” och att Mido förolämpat både Abd-Rabo och hans bror. Mido kräver Ismailys svar: han eller Abd-Rabo. Klubben tar Abd-Rabos sida.

Början på januari 2016:
Mido blir återigen tränare för sitt Zamalek.

Annons

@jonas_hansson

Sierra Leone nästa land att stängas av från FIFA?

Hansson blogg 2015-12-16 16:57

I augusti 2013 blev Isha Johansen, gift med en norrman så därav efternamnet, ny president för Sierra Leones fotbollsförbund. Hon blev därmed de andra kvinnan att vara president för ett fotbollsförbund, efter Burundis Lydia Nsekera, som dock fick lämna sin post senare samma år.

Nsekera är dock numera med i FIFA:s exekutiva kommittée, som en av få där jag inte kan hitta några korruptionsanklagelser. För Johansen har det varit svårare.

Efter att Johansen tog över så bröt ebolan ut i Sierra Leone. Johansen har efter det lagt ned mycket tid åt att få bort uppgjorda matcher inom landets fotboll, men det har stött på stora problem.

Attackerna har ibland gått till att vara personliga. Johansen har av en klubbägare blivit kallad för prostituerad, och av en journalist för ”en skam för kvinnligheten”. FIFA har hjälpt Johansen i kampen om korruption, men de senaste veckorna har hon fått det allt jobbigare. En källa till GOAL säger att hon numera blir förföljd, fysiskt och verbalt attackerad, och hotad. Attackerna ska vara beställda av personer inom regeringen.

Annons

Det är personer i höga positioner i Sierra Leone som inte verkar vilja att saker ska komma ut. Några av Johansens rivaler ska vara inblandade i bettingbranschen.

Allting har nu gått så långt att landets president har löst upp fotbollsförbundet och startat ett eget, där han själv blir ledare. Några som har attackerat fotbollsförbundets lokaler har till och med öppet sagt att de arbetar för idrottsminstern. Till detta så vägrar polisen att hjälpa till, så förbundet får betala för sina egna vakter.

Att landets president startar ett eget förbund bryter såklart mot FIFA:s regelverk, och BBC skrev för några dagar sedan att Sierra Leone har till den 16:e december på sig att ge tillbaka makten till Johansen. Den 16:e december är idag. Om Sierra Leone inte lyder så verkar det inte finnas något annat alternativ än att stänga av dem från FIFA.

Annons

Typ: Sierra Leone riskerar att stängas av från FIFA då landets president har startat ett nytt och eget fotbollsförbund, sedan Isha Johansen försökt få bort korruptionen inom sporten.

Källor: Inside World Football, GOAL, Guardian, BBC, CNN

@jonas_hansson

Right To Dream-ägaren spenderar över 100 miljoner i Danmark

Hansson blogg 2015-12-16 15:33

Orden “Right To Dream” har flugit förbi de fotbollsintresserade några gånger under de senaste åren. Majeed Waris, David Accam, King Osei Gyan, och Emmanuel Boateng är de mest kända Allsvenska bidragen därifrån, men även Kelechi Iheanacho, numera permanent A-lagsspelare i Manchester City, och Yaw Yeboah, utlånad till City till Lille OSC, har på ett eller annat sätt gått igenom den ghananska akademins utbildning.

Tom Vernon, tidigare scout för Manchester United, har drivit akademin sedan 1999. Han ville testa att se vad som hände om spelare i Afrika fick samma akademimöjligheter som de europeiska talangerna.

För ett år sedan ville han utveckla sina idéer och ta det till en större plattform. Han kollade på 22 europeiska länder, pekade på Danmark, och bestämde sig för att köpa en klubb där. Han kom även i kontakt med Kasper Hjulmand, Malmö FF-aktuell tränare, och de två verkade göra sig till ett team.

Det började först att förhandlas med Randers i höstas, men där blev det problem. Priset var 60 miljoner danska kronor i köppris, och ytterligare 10-15 miljoner danska kronor om året i investeringar. Den affären gick inte, så istället gick Vernon och hans investerare till Nordsjälland, där de ville köpa 90-97% av aktierna. Det första han gjorde efter att affären blev klar igår var att anställa Hjulmand som tränare.

Annons

Priset ska enligt Amtsavis vara närmare 100 än 50 miljoner danska, exklusive framtida investeringar,, och Nordsjälland är ju inte den första danska klubben som har köpts av en engelsk investerare. Midtjylland köptes förra året av Matthew Benham, Brentfords ägare, där en av motiveringarna var att det är tacksamt för danska klubbar att ta in afrikanska talanger.

Nordsjälland lär utnyttja Right To Dream, men Vernon har mest pratat om att utveckla den akademin som redan finns där. Han vill snarare ta sina lärdomar från Ghana och köra vidare i Danmark. Förutsättningarna som finns är redan goda: över hälften av spelarnas i Nordsjällands A-trupp kommer från den egna akademin, och den största försäljningen därifrån är Aston Villas Jores Okore för drygt 40 miljoner SEK.

Det är farligt (och personlig åsikt: fel) att släppa på den svenska 51%-regeln, men det verkar som att både Midtjylland och Nordsjälland har haft tur med sina investerare.

Annons

Typ: Nordsjälland har köpts upp av ett team som leds av engelsmannen Vernon, grundare och ägare av en av Afrikas med framgångsrika akademier under de senaste åren.

Källor: Tipsbladet, Right To Dream, Ekstra Bladet, Amtsavis

@jonas_hansson

Benfica prisad för "Årets bästa akademi"

Hansson blogg 2015-12-15 17:00

Några svåra år för Benfica. Sportsligt har det fungerat bra, med ett par raka ligatitlar, men de tappade medlemsrekordet till Bayern München och skulderna har varit på några miljarder SEK. Dessutom har det varit domarkonspirationer, stämningsansökningar i och med Jorge Jesus-flytten, maktkamper, och allt sånt där.

För ungefär tio år sedan började Benfica göra sina akademisatsningar,så det är ungefär nu som de ska ge seniorresultat. Det byggdes en ny träningsanläggning, och Sporting CP skulle hotas i platsen som Portugals överlägsna talangklubb. Även Porto hängde på, där deras första stora resultat är Rúben Neves.

Benfica började få upp sina första kullar för ett par-tre år sedan. Problemet var ju även den usla ekonomin. Bernardo Silva, João Cancelo, Ivan Cavaleiro. I januari i år sa Benficas president att de kommer tillbaka, att de ser en framtid för dem.

Det verkar snarare som att ryktet från sommaren 2014 hade stämt. Peter Lim och Jorge Mendes hade gjort sina grejer och investerat i spelarna. Ett par veckor efter presidentens ord var Bernardo Silva såld till AS Monaco. João Cancelo till Valencia och Ivan Cavaleiro till AS Monaco följde efter. Hélder Costa blev i somras utlånad till AS Monaco med en köpoption. André Gomes hade redan sommaren 2014 hamnat i Valencia.

Annons

En frustrerande start på Benficas omtalade talangprojekt. Supportrar kände sig svikna, även om de också kunde förstå att de hade fått in €70 miljoner på de fyra spelarna exklusive Costa, vilket behövdes för att överleva skulderna.

Spola fram till den här hösten. Gonçalo Guedes har fått debutera i Portugals A-landslag, tillsammans med Nélson Semedo (invärvad till reservlaget som 19-åring). En annan tonåring gör såhär:

Samtliga tre har numera kontrakt till 2021. Igår stod det också klart att Benfica kommer att få pris på Globe Soccer Awards, för kategorin ”Årets bästa akademi”. Nuno Gomes, som jobbat i ungdomssektionen sedan förra året, ska hämta priset.

Annons

Ett positivt tecken för Benfica, men kanske också ett tecken på vad Portugal håller på med? Final i U21-EM i somras, förlust i kvartsfinalen på straffar mot blivande mästarna Brasilien i U20-VM, final i U19-EM 2014, semifinal i U17-EM 2014… En rejäl resultatförbättring jämfört med de tio föregående åren. Återstår att se om A-landslaget kan mjölka något på det om några år.

@jonas_hansson

Deprimerande uselt av Scholes, Ronaldinho, Figo, Pirlo, Del Piero…

Hansson blogg 2015-12-15 03:15

… Pirès, Puyol, Nesta, Lehmann, Gerrard, Carragher, Deco, Salgado, Zambrotta, Shevchenko, och David James (tydligen). Tränade av Ancelotti, och med Collina som domare.

Varför deprimerande uselt? För att de på fredag ställer upp i en match i Kuwait Champions Challenge mot ett lag som är framröstat av Kuwaits befolkning, men mest består av landets landslagsspelare.

Det finns några saker vi vet. De här personerna får oerhört mycket pengar för att delta. Det handlar inte om välgörenhet utan om att förbättra bilden av den styrande familjen. 60 000-arenan de ska spela på kostade 3,5 miljarder SEK att bygga, och sedan den stod klar 2010 har den använts vid ETT tillfälle tidigare (den har dessutom renoverats om sedan dess). Enmatchsturneringen presenteras dessutom såhär:

Annons

Ni fattar vad det här handlar om.

Och både Pirlo och Gerrard, de två fortfarande aktiva spelarna, riskerar bestraffningar då Kuwait för tredje gången sedan 2007 är avstängda från FIFA. FIFA har redan skickat ut en varning: om de spelar matchen så kommer det att bli konsekvenser.

Samtliga tre FIFA-avstängningar har varit för att Kuwaits styrande familj har för stor inblandning i sporten. Tidigare i år la Kuwait in en ny lag som gjorde att deras makt inom sporten blev ännu större, och sedan dess har FIFA, Internationella olympiska kommittén, och International Handball Federation alla stängt av Kuwait från samtliga internationella arrangemang.

Till detta har IOK krävt att Asiens IOK-del ska flytta sitt kontor från Kuwait, trots att den delen styrs av en person från Kuwait, och shejk Ahmed från FIFA:s exekutiva kommittée fick nyligen sex månaders villkorlig fängelsedom för att ha kritiserat den styrande familjen i en TV-intervju. Hans anklagelser var att de sysslar med penningtvätt och tar skattepengar till egna fickor. Shejk Ahmed som varit en FIFA-presidentkandidat och en av Sepp Blatters närmaste FIFA-vinnare.

Annons

Han har dock inte kunnat göra något åt landets tre avstängningar från FIFA. Kuwaits landslag och klubblag får inte spela några officiella matcher, och är redan utslängda ur VM-kvalet.

Det finns några små positiva tecken i landet. Det har rapporterats om förbättrade mänskliga rättigheter för landets gästarbetare, och vi har sett ett ökat bidrag till att stödja damfotbollen, trots att det bara är ett par år sedan en i regeringen följande om damfotboll:

– Att kvinnor spelar fotboll är oacceptabelt och går emot människans natur och seder.

– Fotboll är inte för kvinnor.

Kuwait är i fotbollssammanhang annars mest känt för VM 1982. När Frankrike gjorde ett mål så klev en shejk ner och bad domaren att döma bort målet. Domaren löd den ordern.

Något liknande hände i en cupmatch i landet förra veckan, men då börjades det istället att slås på domaren.

Annons

Typ: Kuwait är för tredje gången på åtta år avstängda från FIFA då politikerna och den styrande familjen har för mycket inflytande i sporten. På fredag spelas det en träningsmatch. Blir Pirlo och Gerrard bestraffade om de dyker upp?

Källor: Guardian, SMH, FIFA, Reuters, Straits Times, James Dorsey

@jonas_hansson

Arkiv

ANNONS
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto