Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ebolafritt Guinea får tillbaka sin fotboll

I december kom beskedet från World Health Organization att Sierra Leone är fritt från ebolaviruset, och därmed togs deras hemmaplansavstängning ur bruk. Igår kom samma besked för Guine.

ANNONS

Det var just i Guinea som allt började. Tvååriga Emile lekte vid ett där det fanns fladdermöss, och det tog fyra dagar från insjuknande till att han avled. Smittan spred sig snabbt till hans familj, och drygt två år senare har vi fått räkna in drygt 11 000 dödsfall.

För fotbollen blev det några förändringar. Marocko vägrade ha Afrikanska mästerskapet 2015, så det hamnade i Ekvatorialguinea, och i augusti 2014 gav det Afrikanska fotbollsförbundet en avstängning från internationell fotboll i Guinea, Sierra Leone, och Liberia.

Det innebar att om det skulle spelas landskamper eller Champions League-matcher så fick de inte spelas i de tre länderna, utan på neutral mark. Guinea har haft problem med hemmaplansbristen. De har halkat efter i kvalet efter att ha förlorat en landskamp mot Swaziland, som spelades i Marocko.

ANNONS

Hur det går med Liberia får vi se. Det har funnits nya fall av ebolaviruset där sedan i höstas. Liberia var annars det landslaget som fick avstängningen hävd först, redan i maj, och startade det här kvalet med att få spela en hemmalandskamp och då överraskande vinna mot Tunisien med 1-0.

@jonas_hansson

Publicerad 2016-01-05 kl 15:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto