Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MLS hade sin egen Felix Magath

Hansson blogg

Den polska tränaren Piotr Nowak fick sparken från MLS-klubben Philadelphia Union sommaren 2012, men det är först nu som allt har blivit uppklarat. Nowak stämde klubben för att ha gjort en felaktig uppsägning, men klubben vann rättegången, vars dokument nu har blivit tillgängliga och ligger på ungefär 700 sidor.

I de 700 sidorna finns det Felix Magath-tendenser.

1. Om en spelare fick en hjärnskakning så var han en ”pussy”, och skulle ta ett piller för att bli av med det. Spelarna uppmuntrades också  att dölja sina hjärnskakningar.

2. Nowak brukade aga spelarna. Han satte ner sin hand i is för att sedan slå dem på rumpan. Någon gång använde han även sandaler för att slå. Förhoppningsvis var det här en tradition han endast hade i Union, för i början av 2000-talet tränade han 14-åringen Freddy Adu.

3. En gång skulle spelarna springa drygt en mil. Under den korta pausen halvvägs in tog Nowak samtliga vätskeflaskor och slängde dem i buskarna, och förbjöd spelarna att dricka. Nowak tvingade även skadade spelare att springa hela sträckan.

Annons

4. Vägrade ge spelarna den semester som var inskrivet i MLS’ regelverk.

5. En spelare gick med sådana här klagomål till styrelsen, vilket är en rättighet han har enligt MLS’ regelverk, och två veckor senare hade Nowak fått bort spelaren från klubben.

6. Det sägs att Nowak förhandlade med andra jobb som Union inte visste om, men att han gjorde det via en part som varken var anställd av någon klubb eller licensierad agent. Det har därför inte gått att bevisa.

Det började med att spelarna hotade med strejk, trots att laget hade presterat rätt bra, och det MLS gjorde var att tvinga Nowak att inte ha någon kontakt med spelarna, vilket tvingade Union att sparka honom.

Rätten dömde att Union hade gjort rätt. Nowak hade bland annat stämt klubben på $15 000 i bonus för en final som han inte var med och coachade, men istället visade det sig att Nowak redan var skyldig Union $100 000 i lån. Dessutom ska han stå för rättegångskostnaderna på $450 000.

Annons

@jonas_hansson

Publicerad 2016-01-08 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto