Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kinesisk andradivisionsklubb köper målvakt för 90 miljoner

Hansson blogg

I morse när jag kollade dagens övergångar så såg det ut som en bugg i systemet. En målvakt jag aldrig hade hört talas om gick för €9,8 miljoner, motsvarande 90 miljoner SEK, till en klubb jag aldrig hade hört talas om.

Zhang Lu, från Lieoning Whowin till Tianjin Quanjian. En 28-årig målvakt, med två A-landskamper, som inte ens har varit med i landslaget under de senaste åren. 90 miljoner SEK. Av de siffrorna jag ser så är det den högsta övergångssumman någonsin för en kinesisk spelare, även om affären inte är officiell än.

Till detta har Tianjin Quanjian värvat in Jádson för €5 miljoner och Luís Fabiano, samtidigt som de har anställt ex-Real Madrid-tränaren Vanderlei Luxemburgo. Detta för en klubb som förra säsongen slutade sju poäng från att åka ur den kinesiska andradivisionen.

Nästa spelare de har lagt bud på: Alexandre Pato, som annars har ryktats till klubbar som Barcelona och Manchester United. Corinthians har redan accepterat budet. Nu återstår det att se om Pato kan tacka nej till vulgära summor pengar.

Annons

Grejen är att klubben för ett halvår sedan köptes upp av ett företag som sysslar med naturläkemedel. Pengarna i Kina håller på att explodera just nu.

Vi fick nyligen veta att Renato Augusto, en av brasse-Série A:s bästa spelare, hade ett bud från Schalke 04. Han tackade nej, eftersom ett mycket bättre bud från Kina gav honom €9 miljoner/år. Kom då ihåg att det är klubbarna, inte spelarna, som betalar skatten i Kina, så det betyder att Renato Augusto plockar ut €9 miljoner/år.

Hans landsman och kollega Elias, numera helt given i Brasiliens startelva:

@jonas_hansson

Publicerad 2016-01-07 16:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto