Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan om Cavani-snacket: ”Alla har förstått”

Headlines Blogg

ENGLANDCZHd_QFW0AEFSxM

Daily Mirror lanserar ”Louis Van Gaal lämnar”, som ger intryck av att vara en slutsats men snarare är ett scenario. Holländaren KAN lämna klubben efter säsongen. Ja, det kan han ju. Enligt Mirror är familjen oroad över hans hälsa och pressen han är under. Skulle Van Gaal lämna i förtid, han har kontrakt ett år till, är Mourinho den förväntade ersättaren. Mirror leker fram ”Iggy in the middle” (från ”Piggy in the middle”), och menar att ”Chelsea leder jakten på Watfords anfallare”, Odion Ighalo. Även Arsenal, Man United, Atlético och Roma sägs intresserade.

Daily Star hävdar å sin sida att ”Chelsea får svettas över Alex”. En källa nära Sjachtar säger enligt tidningen att den ukrainska klubben inte kommer att släppa Teixeira i det här transferfönstret. Bakom rubriken ”Benteke är ingen Klopp flopp” försvarar Liverpooltränaren sin anfallare, som han menar har en framtid i klubben.

Annons

The Sun har ”£65m” i stor skrift. Det är så mycket som Everton uppges kräva av an United för sin anfallsstjärna Romelu Lukaku. Från gårdagens FA-cupspel noterar tidningen bland annat ”Villa krånglade sig vidare” (2-0 mot Wycombe).

The Times påpekar att det var ”Krossade hjärtan för Eastleigh”, som var nära att skrälla i FA-cupen men som till slut fick ge sig (2-3 mot Bolton). Tidningen uppger också att ”Spurs lägger nytt bud på ’den nye Dele Alli’”, som 19-årige James Madison i Coventry påstår vara.

Läs även Peter Hyllmans blogg Ty så älskade Liverpool FA-cupen…

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport ger fritt utrymme år Mancinis hårda anklagelser efter Inters seger i italienska cupen (2-0 mot Napoli): ”Sarri är en rasist”. Inters tränare menar att hans kollega ”inte borde får vara tränare” efter att Napolitränaren bland annat ha kommit med homofobiska smädelser. Att ”Inter slog Napoli” är en egen rubrik men inte tillnärmelsevis lika stor. ”Guarín säger ja till kineserna”. Det är Jiangsu som slår till och betalar 18 miljoner euro. Som ersättare väntas Interbetala 15 miljoner euro för Soriano i Sampdoria.

Annons

Corriere dello Sport summerar hellre med ”Mancini-Sarri: Vilket bråk!”, och lägger sedan till ”Inters tränare rasande: ’Han kallade mig bög’”, och även Sarris kommentar, ”Jag ber om ursäkt, det är sådant som händer”. En intilliggande krönika har rubriken ”En trist avslutning att glömma”. Bland de små mercato-rubrikerna märks ”Romas försvar vill ha Nacho från Real Madrid”.

Tuttosport tar tydligare ställning och skriver stort ”Vi är alla Mancini”, och konstaterar längre ned att ”Sarri förlorade en andra gång” genom sättet han tilltalade Mancini på. Som kuriosa kan nämnas att Dybala-hysterin gått så långt att Tuttosport inte bara har en poster med Juvestjärnan utan att man på ettan gör reklam för att man har en Dybalaposter i tidningen om tre dagar!

Läs även Lorenzo Medicis blogg ”Inters seger och Sarris snedsteg”

Annons

 

SPANIENCZHrGLOWkAAZQKJ

Marca njuter ännu en dag i Zidanes sällskap. ”Följ mig”, är rubriken, och så en bild på den redan närmast helgonförklarade tränaren på språng. Tillägget är ”Zidane präntar in att ‘Vi lider tillsammans’ och föregick själv med gott exempel i går”.

AS fokuserar i stället på ”Striden mellan tridenterna”, alltså Real Madrids och Barcelonas anfallstrion, och påpekar ivrigt att ”BBC leder 45-44 mot MSN” i ligamål. Totalt, skriver AS, så har MSN 67 mål på 34 matcher, BBC 60 mål på 27 matcher. I en helt annan rubrik påpekar tidningen att ”Domaren är under press” i cupmötet Athletic-Barça sedan Luis Enrique sagt ”Jag är förvånad över valet” av González González.

Sport dramatiserar i ställer Athletic-Barça med ”Neymar står ensam i faran”, och bildsätter det med brasilianaren som hoppar undan en baskisk tackling. Barça är utan Messi (skada) och Suárez (avstängning).

Annons

Mundo Deportivo har liknande anslag som lokalrivalen Sport. ”Du är solo”, med bild på Neymar i färg, och hans två anfallskollegor nedtonade i svartvitt. I en krönika manar för övrigt Josep María Casanovas på klubben att skriva nytt kontrakt med Neymar, för att undvika risken att främst Paris SG hugger honom.

Faro de Vigo menar att ”det är mycket troligt” att Guidetti får chansen igen i Celtas startelva i kvartsfinalen mot Atlético i kväll, en match som annars enligt tränare Berizzo handlar om att inte släppa in mål för att ”komma levande” till returmötet på bortaplan. Celta har inte nått semifinal i cupen på 15 år.

La Voz de Galicia tror däremot att det blir bänken för Guidetti, i ett Celta som framför allt spelar för att hålla nollan.

Läs även Adam Pinthorps blogg ”Celta Vigos värvningstaktik kan öppna mer för Guidetti”

Annons

 

FRANKRIKEune_20012016_v65

L’Equipe menar att ”Paris fick skrämselhicka” i gårdagens cupseger (2-1 mot Toulouse), att ett ”mindre överlägset PSG reser frågetecken, liksom det täta spelschemat, inför den viktiga matchen mot Chelsea om en månad”. Zlatan, som avgjorde matchen, spelade inte tillräckligt länge för att betygsättas. L’Equipe framhåller annars vad som ses som svenskens bekräftelse på tidningens uppgifter för en tid sedan om att klubben hade ett möte där Cavanis förhållningssätt diskuterades, ”Det finns disciplinregler som alla i laget måste acceptera”, och på frågan från italiensk tv om Cavani förstått det budskapet, svarade svensken, ”Jag tror alla har förstått”.

Le Parisien har också en rubrik om att ”Enligt Zlatan så har Cavani förstått budskapet”. Däremot är frågan om Cavani förstått hur han ska spela. I alla fall lyckas han inte den här gången heller när han fick chansen i sin favoritposition där Zlatan normalt spelar. Av Le Parisien får han sämst betyg av PSG-spelarna, tre av tio (en fyra i L’Equipe).

Annons

 

TYSKLANDuntitled1

Bild lockar med ”Bild förklarar: Hur läckte Benatias lönespecifikation ut på internet?”. Svaret finns bakom betalvägg. På lönespecifikationen fanns känslig information som bankkontonummer och skatteidentifikationsnummer. Polisen utreder ärendet, där dokumentet tros ha stulits från Bayern München-spelarens bil. Bild uppger vidare att Höwedes kan lämna Schalke, och att man ser en ersättare i Barcelonas Marc Bartra.

Sport-Bild lanserar ”De första tvivlen kring Pep”. Av underrubriken ”Tränar Bayern för slappt för att klara av en trippel?” kan utläsas att tidningen tar vid där Bild började tidigare i veckan, att sätta frågetecken för Bayerns prestationer under uppehållet. Rubriken ”Sanningen om Sané” finns också på förstasidan. Den handlar om Man Citys och Real Madrids intresse, och svaret från Schalkes tränare Breitenreiter: ”Jag är inte orolig”. Han pekar på uttalande från både sin klubbledningen och Sanés representanter. Kring flyttrykten om Sané uttalar sig också Mönchengladbachs tränare Eberl. ”Ett halvår i Bundesliga! Klart han är en topptalang, men 55 miljoner euro. Det är bisarrt!”.

Annons

 

ÖVRIGT

Record (Portugal) skriver om ett Benfica ”På topp”, efter sjunde raka segern, den här gången i cupen (1-0 mot Oriental), och ett Sporting ”På botten”, efter ny förlust (0-2 mot Portimonense). Noterbart är att Victor Nilsson Lindelöf, som i princip utropats som klar för Middlesbrough av lokal engelsk press, startade för Benfica.

Publicerad 2016-01-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto