Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sergio Ramos läxar upp Pique: "Undvik barnsligheter!"

Headlines Blogg

ENGLAND

CgmMfOyW4AESEBvThe Times har en glad Alexis Sanchez på bild och budskapet ”Sanchez lyfter Arsenals humör” efter sina två mål (2-0 mot Crystal Palace). Men Londonrivaler får större rubriker. ”Chelsea redo att fajtas med City om Stones”, är ett ämne som dyker upp i flera tidningar. ”Tottenham vill ha Wembley för Europakvällar” är man däremot ensam om. I går skrev tidningen att Spurs på grund av stadionbygge kan tvingas till temporär kapacitet på mindre än 30 000, så tidningen har valt att portionera ut nyhet över två dagar. En annan nyhet man säger sig ha i dag: ”Exklusivt: Mourinhos agent vill ha Rashford”. Det handlar alltså om superdupermegaagenten Jorge Mendes.

Annons

The Guardian har också Chelsea-efter-Stones-uppgiften stort, men också en annan Rashford-uppgift. ”Rashford väntas missa EM då Hodgson satsar på Rooney”. Guardian påpekar även att ”Martinez framtid i Everton hänger på en lös tråd”.

Daily Mirror påpekar att ”Bara en FA-cupseger kan rädda Martinez”, och stämplar ”exklusivt” i rött. Med ”2-0 to the Sparsenal”, syftar man på de flera tusen tomma stolarna på Emirates, trots officiell publiksiffra var nästan fullsatt (Headlines webb-tv tog just upp fejkade publiksiffror i går). Tidningen skriver också att ”Origi är borta resten av säsongen”. Den formstarka Liverpoolanfallaren väntas få sitta vid sidlinjen i fyra till sex veckor. Men EM, där hans Belgien bland annat möter Sverige, är inte i fara.

Daily Star nöjer sig inte med Stones till Chelsea, utan kastar också in Lukaku i paketet och klistrar på texten ”Chelsea förbereder bud på 90 miljoner pund” för Evertonspelarna. Tidningen är troligen också den enda i världen som tror att det verkligen var Milans spelare som gjorde en (sponosor) haka på San Siro innan gårdagens match.

Annons


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport stönar fram ett ”För helvete!” prima_pagina_xl(men med ”jävulen” i stället, som anspelning på Milans smeknamn) efter sömnpillret på San Siro (Milan-Carpi 0-0). ”San Siro buar, Bacca missnöjd med att bli utbytt, Donnarumma fick komma till räddning. Men Brocchi förtjänar förtroende”. Så summerar Gazzettan matchen. Tidningen skriver också om”Juves plan” plan för att vinna Champions League inom två år, och den inkluderar att Allegri förlänger, Pogba stannar och Morata köps loss för 25 miljoner euro.

Corriere dello Sport hävdar att ”Kineserna köper in sig i Inter”. Det är Suning som köper 20 procent av klubben. Serie A:s dominant väntar annat besök. ”Juve, här är Mustafi”. För ”Marotta har Valencias mittback (tidigare Sampdoria) i blickfånget”.

Annons

Tuttosport har en lika stor som väntad rubrik, ”Pogba vill stanna!”. Tidningen verkar mena att 25-öringen trillat ner hos fransmannen. ”Han har förstått att man kan nå toppen med Dybala – och Juve plockar bort honom från marknaden”. Förstås.

Läs även Lorenzo Medicis blogg, ”Dags att surfa på Mertens-vågen”


SPANIEN

portada-sport-este-viernes-1461273448158Marca lämnar den pånyttfödda guldstriden i La Liga för ett ögonblick, och kastar sig i stället över Champions League. Från en intervju med Citys tränare och Reals ex-tränare Pellegrini bjuder Marca inför lagens möte på gulliga rubriken ”Vi möter en rival vi gillar”.

AS menar att Real Madrid och Cristiano Ronaldo i sommar väntas basunera ut kontraktsförlängningen. Det har talats om kontrakt till 2020, men enligt AS kan det bli till 2021. Då är Cristiano är 36 år gammal. Oavsett vilket så är det i den vita tröjan han kommer att avsluta sin karriär, slår AS fast.

Annons

Sport har rubriken ”Löftet” till Luis Suárez möte med en liten flicka med ärftlig ämnesomsättningsstörning på en välgörenhetstillställning. ”Jag kommer att tillägna dig mitt nästa mål även om det kostar mig ett gult kort”. Och så har Sport förstås med ”Så här kommer Nou Camp Nou se ut”.

Mundo Deportivo har allt fokus på nybyggnationen. ”Den kommer att bli unik”, strålar tidningen tillsammans med en bild på Barças lagkaptener och klubbrepresentanter som applåderar modellen av arenan.

Cope har intervjuat Real Madrids back Sergio Ramos som har ett råd till landslagspolaren från Barça, ”Piqué borde undvika sådana barnsligheter”, är citatet som går som en löpeld bland spanska medier. Piqué har bland annat haft en långvarig verbal dispyt med Ramos lagkamrat Arbeloa. Ramos lägger till att ”Lite humor skadar inte, man måste bara veta när man ska sluta så att man inte blir respektlös”.

Annons

 

ÖVRIGT

L’Equipe (Frankrike) gör under rubriken ”Guldpris” ett nedslag bland franskaune_22042016_v65 klubbars mest värdefulla spelare inför sommarmarknaden. Exempelvis skriver tidningen att ”Chelsea har gett sig in i jakten på Ben Arfa”. Nicestjärnan, vars kontrakt går ut i sommar, har en lång, lång, lång lista av beundrare. Batshuays förväntade försäljning väntas inbringa Marseille 40 miljoner euro. West Ham och Tottenham är mest intresserade, men även Liverpool, Juventus och Stoke nämns, där sistnämnda i vintras ska ha laget ett bud på över 40 miljoner euro. För PSG:s del nämns förstås Zlatan Ibrahimovic. ”I dagsläget ha inga förhandlingar mellan svensken och hans arbetsgivare förts. Innebär det slutet på hans Parisäventyr? Inget är officiellt”. L’Equipe understryker att Neymar eller Cristiano Ronaldo fortsatt kan ses som idealiska ersättare, men har i underrubriken till artikeln med att ”jakten på en internationell storstjärna visar sig svår”.

Annons

Bild (Tyskland) har ”Bayern vill ha Hummels”. Prislappen sätts till 30 miljoner euro och samtal ska ha inletts. 27-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt med Dortmund. Någon bytesaffär med Mario Götze ska inte ha diskuterats. Hummels spelade i Bayern till 2009, och hans pappa och bror bor i München. Tidigare har just Mats Hummels pappa sagt att Bayern är en av de klubbar som är aktuell för hans son.

The Herald (Skottland) bär liksom flera andra skotska tidningar en önskan från en Celtic-legendar om en annan i sin gamla klubb. Det är Stilijan Petrov som uppmanar den grönvita Glasgowklubben att välja Henrik Larsson som ny tränare. ”Jag hoppas det blir Henrik. Det vore fantastiskt att se honom ta över i Celtic. Om han blir erbjuden jobbet? Kommer han att ta det? Jag hoppas det. Det vore fantastiskt om han fick jobbet och jag tror alla skulle känna så. Det vore också en bra utmaning och en är för Henrik. Om han är redo för jobbet? Javisst. Dessutom vet man aldrig om är redo förrän man provat, men det känns definitivt som det är dags för Henrik Larsson”, menar Petrov, och tillägger ”Jag har inte pratat med honom om det. Som en tidigare Celtic-spelare, och fortfarande Celtic-supporter, så hoppas jag de väljer Henrik – och att han tackar ja”.

Annons

El Mercurio (Chile) trummar upp intresset för ”sin” Manuel Pellegrini, i en artikel som tycks ha gått de engelska medierna förbi. Everton uppges ute efter Pellegrini, liksom Southampton. ”Manuel gillar den engelska fotbollen och vill gärna stanna i Premier League”, kommenterar Pellegrinis agent Jesús Martínez. Fast det är fler intresserade klubbar. I en sidoartikel rabblar El Mercurio upp Zenit, Valencia, Paris SG samt det minst sannolika alternativet, Arsenal.

Läs även Adam Nilssons blogg inför kvällens Nordderby i Bundesliga

 

Och till sist…

…forne Ballon d’Or-vinnaren George Weah, som Lex Zlatan spelade i ett PSG innan det fanns, ställer på nytt upp i Liberias presidentval.

Publicerad 2016-04-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto