Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Champions League-bevakningen i samarbete med

AIK inleder utredning efter publikskandalen: "Beklaglig situation"

Allsvenskan

Flera individer tog sig ner på innerplan innan förlängningen mellan AIK och Maribor.
Nu har Solnaklubben inlett en utredning kring varför.
- Vi har en beklaglig situation och det vi får göra är att internt utreda hur en sådan situation kan uppstå, säger AIK:s biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under gårdagen ställdes AIK mot Maribor i Champions League-kvalet. Mötet slutade 2-1 till Gnaget efter ordinarie tid och förlängning krävdes, där Maribor till slut tog sig vidare efter ett sent avgörande i den andra förlängningskvarten.

Precis innan förlängningen skakades dock matchen av en publikskandal då flera maskerade individer tog sig från AIK:s håll mot Maribors läktarsektion. Kravallpolis tvingades då tillkallas för att lugna ner situationen.

Dessutom rörde sig AIK:s tränare Rikard Norling ut mot läktarna för att försöka mana till lugn.

- Jag gick bort för att det var killar från vår klack som tog sig bort till deras. Jag kände direkt att det här blir fel, det här får inte ske. Jag tog mig dit för att få tillbaka dem så fort som möjligt, jag var rädd att matchen skulle brytas helt enkelt, sa Norling efter matchen.

ANNONS

Efter publikskandalen har AIK nu valt att inleda en utredning kring vad som gick fel. När Fotbollskanalen når AIK:s evenemang- och säkerhetschef Henrik Koch hänvisar han till klubbens biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg som säger:

- Vi har en beklaglig situation och det vi får göra är att internt utreda hur en sådan situation kan uppstå. Både att publik kan befinna sig längs innerplan och hur vi kan ha motståndarsupportrar på det övre etaget som är avstängt för publik. Det är en utredning kring våra matcharrangemang som vi naturligtvis måste göra.

Solnaklubben vill låta utredningen ha sin gång och inte spekulera i vad man hade kunnat göra annorlunda.

- Jag kan inte kommentera det i nuläget. Vi måste sätta oss ner och påbörja vår utredning vilket vi ska göra i dag för att få hela bilden klar, säger Söderberg.

ANNONS

Vet du något om vilket straff detta kan resultera i?
- Ingen aning. Och det är något vi inte förhåller oss till. Vi ska göra vår egna interna utredning och sedan är det fullt fokus på att vi har match nästa vecka.

Exakt vad som ligger bakom att flera personer rörde sig från AIK:s håll mot Maribors läktarsektion är oklart. Under gårdagen cirkulerade dock bilder där vad som ser ut vara en Maribor-supporter tar en AIK-flagga före händelseförloppet.

- Vi vill verkligen inte spekulera i det innan vi vet någonting. Fokus för oss handlar snarare om matcharrangemanget än något annat, säger Söderberg.

Publicerad 2019-08-01 kl 10:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto