Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
4:40

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hör Olof Lundhs tankar om uppgifterna kring en ny superliga i spelaren ovan.

Uppgifter: Flera storklubbar vill bryta sig loss från Champions League

3v

Flera storklubbar i Europa vill bryta sig loss från Champions League och skapa en egen superliga.
Detta rapporterar New Tork Times, som skriver att det i princip ska vara klart.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om det nya Champions League-formatet som Uefa kan göra om från och med säsongen 2024. Detta skulle kunna försvåra för svenska lag att ta sig in i turneringen och gynna större lag i stora ligor.

ANNONS

- Vi är bekymrade över att de vill lägga till 100 matcher och effekterna som det kan få för de nationella ligorna och vad det får för effekter när det gäller ekonomin. Vad finns det för utrymme? Hur mycket kannibaliserar en sådan utvidgning på de ekonomiska möjligheterna för till exempel mediarättigheter för de nationella ligorna?, har Lars-Christer Olsson, som är ordförande i European Leagues (paraplyorganisation för ligorna runt om i Europa), sagt till Fotbollskanalen.

Alla klubbar verkar dock inte nöjda med planen för det nya CL-formatet.

Nu rapporterar nämligen ansedda New York Times att flera stora europeiska klubbar vill bryta sig loss från Champions League och själva starta en egen superliga. De lag som det rör sig om ska bland annat vara Juventus, Milan, Liverpool, Manchester United, Barcelona och Real Madrid.

ANNONS

Tidningen skriver att beslutet kan offentliggöras när som helst. Man ska också ha varit i kontakt med flera av klubbarna, där samtliga avböjt att kommentera ärendet alternativt inte har svarat.

Anledningen till att storklubbarna ska vilja bryta sig loss och skapa en egen liga ska ligga i ekonomiska faktorer som ökade tv-pengar.

Enligt The Times har också fem av Englands största klubbar (Liverpool, Tottenham, Arsenal, Man United och Chelsea) sagt ja till förslaget. Däremot ska City ännu inte tackat ja till det nya upplägget.

Senare på söndagen rapporterade Get French Football om att Uefa nu har ett krismöte för att hantera frågan. Dessutom skriver man att inga franska eller tyska klubbar ska finnas med i utbrytarligan. De klubbar som i stället vill skapa en ny superliga är: Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milan, AC Milan och Juventus

ANNONS
Publicerad 2021-04-18 kl 15:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto