POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ELITETTAN
1v

Tvingades resa 276 mil för att sitta på bänken – trots korsbandsskada: ”Jag blev förvånad"

Foto: Bildbyrån.

Emilia Lundqvists korsband är avslitet.
Ändå tvingades hon åka från Kalix till Kalmar för att sitta på bänken - för att Assi skulle kunna använda alla sina utländska spelare.
- Jag blev väldigt förvånad, säger hon.

LÄS MER: Pekas ut för fusk - nu går klubben ut och säger att man ska sluta värva turistspelare: "Gäller från och med nu"


I torsdags publicerade Fotbollskanalen flera artiklar om att flera klubbar i Elitettan pekas ut som fuskare. Orsaken till det är att en del föreningar värvar icke EU-spelare på turistvisum - men att spelarna själva säger att de är i Sverige som proffs. Det har gjort att lagen i serien är oense och går hårt åt varandra.

En av klubbarna som pekas ut för att inte följa reglerna är Assi. Nu hamnar klubben från Kalix i fokus igen.

Inför deras match mot IFK Kalmar för tolv dagar sedan hade man åtta utländska spelare med i truppen och sju svenska. Enligt Svenska fotbollförbundets regler för Elitettan så ska minst hälften av matchtruppen vara hemmafostrade.

Men när det inte fanns tillräckligt med svenska spelare att ta med så fick Emilia Lundqvist ett minst sagt oväntat samtal från Assis tränare. Man ville att hon skulle åka med från Kalix till Kalmar – 138 mil en väg - för att sitta på bänken. Trots att hon är korsbandsskadad och inte kan spela fotboll på länge.

- Jag blev förvånad så klart. Jag tänkte att det skulle bli väldigt jobbigt. Jag var inte beredd på det, säger hon till Fotbollskanalen.

Var det givet för dig att följa med?
- Nja, det var inte jättelätt. Det var inte kul att man ska behöva ta in mig. Det blev väl en nödlösning nu. Vi pratade lite. Det var ingen annan som kunde följa med.

Hur långt ifrån är du att kunna spela?
- Jag ska göra om operationen igen. Kring ett år kanske? Jag gjorde en korsbandsoperation i juni förra året. Nu i juni, för tre månader sedan, gjorde jag en till för att mitt knä inte var i bra skick.
 

Var det jobbigt för dig att åka hela vägen från Kalix till Kalmar?
- Jag vet inte vad jag säga riktigt. 

Hur ser du på sättet din klubb jobbar med många utländska spelare, en hel del icke EU-spelare, och några som har turistvisum trots att de själva säger att de är proffs?
- Ja du, vad jag tycker… Jag vet inte vad jag ska säga. Hur ska jag formulera mig? Jag får nog passa till klubben. Jag vill lämna det osagt. 

Till tidningen NSD säger Assis tränare Kenneth Pääjärvi så här om situationen där korsbandsskadade Emilia Lundqvist alltså tvingades åka med till Kalmar:

- Vi var ju tvungna att ha 50 procent svenskar, men visst det blir ju en extra kostnad, säger han.

Publicerad 2019-09-06 kl 16:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå