Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenska supportrarnas vädjan slås ner: "Vi har inga sådana planer"

Sverige (herr) 2021-06-11 kl 13:39

Camp Sweden vill förlänga restauranger- och barers öppettider - för att kunna se EM.
Det kommer inte hända, enligt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.
- Vi har inga sådana planer, säger han på fredagens pressträff enligt Expressen.

4:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett klipp från Nyhetsmorgon här ovan där frågan diskuteras

På måndagkväll spelar Sverige sin första EM-match mot Spanien. Men avsparkstiden 21.00 ställer till det en aning för de svenska supportrarna på hemmaplan - som vill se matchen på restaurang eller bar. Som läget är nu stänger de vid 22.30 - mitt i andra halvlek.

Därför skrev supporterföreningen Camp Sweden ett öppet brev till regeringen, där de vädjade om att förlänga öppettiden till 23.00.

"Låt restaurangerna ha öppet till 23.00 från den 11/6. De 30 extra minuterna kommer inte öka smittspridningen! Om man slutar servera alkohol och inte får ta in nya gäster efter 22.00 men får sitta kvar och se slutet på matcherna som börjar 21.00 så kommer det ha enorm skillnad för alla restaurangerna som visar sport. Alternativet är att de inte får några bokningar alls då man inte vill missa slutet”, skrev de.

ANNONS

Nu svarar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

- Vi har inga sådana planer, det finns hela tiden massa anpassningar kring vad människor gör. Det är inte alla som tittar på fotboll och det finns en massa aktiviteter som skulle behöva egna anpassningar, säger han på fredagens pressträff, enligt Expressen och fortsätter:

- Det finns ett personligt ansvar om att inte bidra till smittspridning, man kan faktiskt se på tv hemma om man har en sådan.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto