TV: England vinnare i EM-genrepet - Henderson straffsumpare i comebacken

EM 2021 (herr)

EM-genrepet är avklarat.
England besegrade Rumänien - samtidigt som Jordan Henderson brände en straff i sin comeback.

Här buas de engelska spelarna ut

Innan avsparken gick de engelska och rumänska spelarna ner på knä som protestaktion mot rasism och diskriminering. Somliga av de på plats på Riverside Stadium i Middlesbrough valde att bua ut spelarna på planen. Andra applåderade.

När matchen väl var igång skapade hemmalaget en del fina möjligheter. Exempelvis nickade Everton-spelaren Dominic Calvert-Lewin bollen i ribban. Dortmund-stjärnan Jadon Sancho lyckades också träffa överliggaren. Dock slutade den första halvleken mållöst, 0-0.

I den andra akten hände det dock grejer, även om det dröjde innan matchens första mål kom. I den 68:e minuten, efter att den portugisiske domaren Tiago Martins pekat på straffpunkten, rullade Marcus Rashford in 1-0 till vänster om den rumänske keepern.

Drygt tio minuter efter öppningsmålet hade Jordan Henderson, som gjorde comeback i det engelska landslaget efter att ha varit skadad, chansen att utöka till 2-0. Från straffpunkten missade dock Henderson. Straffen var tämligen distinkt men målvakten gick åt rätt håll.

Med anledning av det slutade Englands genrep till EM 1-0.

Till saken hör dessutom att den tidigare Manchester United-spelaren Roy Keane har varit kritisk till uttagningen av Henderson, som senast spelade med Liverpool i februari.

Jag har hört folk säga att de vill ha honom på plats. Varför då? Gör han korttrick? Sjunger han? Gör han quiz på kvällarna? har Keane frågat sig.

Publicerad 2021-06-06 kl 19:59