TV: Italien fortsätter övertyga - doldis hjälte mot Schweiz

EM 2021 (herr)

Italien är klart för åttondelsfinal.
Det efter onsdagens seger över Schweiz i EM, efter att Manuel Locatelli gjort två av matchens tre mål.
- Jag är glad för hans skull, säger Domenico Berardi om Locatellis insats enligt Football-Italia.

Chiellini-mål döms bort för hands

Det blev en drömstart direkt för Italien. På Stadio Olimpico i Rom avfärdades Turkiet efter trippla mål under den andra halvleken. Onsdagens motstånd, Schweiz, kryssade å sin sida mot Wales. Det efter att Wales Kieffer Moore utjämnat med knappt 15 minuter kvar av ordinarie tid.

Under onsdagen fortsatte den fina starten på EM för nationen.

Med i princip samma startelva som i den inledande matchen mot Turkiet trodde många att Italien öppnat målskyttet efter drygt 20 minuters spel. Backgeneralen Giorgio Chiellini skickade in bollen i mål och firade därefter vilt, men inte långt senare dömdes fullträffen bort. Det efter en VAR-check.

Inte långt senare var ledningsmålet till sist ett faktum. Efter fint förarbete av Domenico Berardi kunde mittfältaren Manuel Locatelli enkel lägga in Italiens första mål för kvällen bakom den schweiziske keepern Yann Sommer.

Därav slutade den första halvleken 1-0.

Tidigt i den andra akten kom nästa mål från Italien. På passning från Nicolo Barella avlossade samme Locatelli ett skott från distans. Även det avslutet letade sig in bakom Sommer. 23-åringens andra balja, som var hans tredje mål i landslaget, var matchens näst sista fullträff. Ciro Immobile skickade nämligen in det slutgiltiga målet i den 89:e minuten.

- "Manu" (Manuel Locatelli reds. anm) och jag känner varandra väldigt bra. Han var smart nog att ge mig bollen och fortsätta springa. Jag är glad för hans skull, han gjorde en bra match, säger Domenico Berardi efter matchen till RAI Sport, enligt Football-Italia.

Han fortsätter:

- Den här gruppen är fantastisk. Vi kämpade in i det sista och fick med oss tre fundamentala poäng.

Då Italien vann med 3-0 och följaktligen har tagit dubbla trepoängare toppar landet grupp A på sex poäng och är vidare till åttondelsfinal, då tvåan Wales står på fyra poäng och Schweiz så här långt har plockat en poäng. Turkiet har å sin sida förlorat båda sina matcher. Med andra ord väntar härnäst en gruppfinal mellan Italien och Wales.

Lagens startelvor:

Italien: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Locatelli - Berardi, Immobile, Insigne.

Schweiz: Sommer - Elvedi, Schär, Akanji - Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodriguez - Shaqiri - Seferovic, Embolo.