TV: Lillebror Hazard hjälte för Belgien mot Portugal

EM 2021 (herr)

Belgien är klart för kvartsfinal i EM.
Detta efter ett vackert mål av Thorgan Hazard.
- Sett till andra halvlek hade vi tur som vann, säger Belgiens Thomas Vermaelen.

Fint läge för Jota

Under söndagskvällen avgjordes ytterligare en kvartsfinal i EM där två tungviktare ställdes mot varandra. Belgien mönstrade en stark elva där Romelu Lukaku, Eden Hazard och Kevin De Bruyne samtliga spelade från start. För Portugal fanns Cristiano Ronaldo och Diogo Jota med i elvan, men däremot saknades Manchester Uniteds Bruno Fernandes som inledde på bänken.

Båda lagen skapade en del chanser i första halvlek, men den rätta skärpan saknades allt som ofta och det dröjde till slutet av första halvlek innan nollan spräcktes.

Och det var vackert.

Efter en omställning fick Thorgan Hazard, som är lillebror till Eden Hazard, bollen ett par meter utanför straffområdet och med ett avslut som vobblade rejält satte han dit 1-0 för Belgien. Ett vackert mål av Borussia Dortmund-spelaren.

Andra halvlek var känsloladdad och lagen var märkbart irriterade på varandra. I slutskedet av matchen tryckte Portugal på framåt och med drygt fem minuter kvar var Raphael Guerreiro en stolpträff från att kvittera.

Men närmare än så kom inte Portugal och Belgien vann därmed åttondelsfinalen. Därmed är man klart för kvartsfinal där man ställs mot Italien. Att Portugal nu är utslaget innebär att man inte kan försvara sin EM-titel från 2016.

I kvartsfinalen kan Belgien dock få klara sig utan två stjärnspelare. I åttondelsfinalen klev nämligen både Kevin De Bruyne och Eden Hazard av, där den sistnämnda tog sig för baksida lår medan den förstnämnda fick en smäll i första halvlek och tvingades till byte tidigare i den andra.

Belgiens målvakt Thibaut Cuurtois enligt Uefas hemsida:

- Jag hade inte så mycket göra i de tre tidigare matcherna, men nu blev det inte så mot Portugal. Jag är stolt över mina lagkamrater. De försvarade sig bra. Italien kommer bli svårt också, men vi visade i dag att vi är redo för det.

Belgiens Thomas Vermaelen:

- I första halvlek spelade vi högt upp och satt press på Portugal, men sett till andra halvlek hade vi tur som vann. Portugal gjorde det riktigt svårt för oss. Vi var verkligen tvungna att hålla oss fokuserade. Det kostade mycket energi, men vi har lite tid att återhämta oss och nu ser vi fram emot en match mot Italien.

Belgien: Courtois - Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen - Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard - De Bruyne, Lukaku, E. Hazard.

Portugal: Patricio - Dalot, Dias, Pepe, Guerreiro - Moutinho, Palhinha, Sanches - Silva, Ronaldo, Jota.