Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefa öppnar utredning - Arnautovic riskerar lång avstängning

EM 2021 (herr) 2021-06-15 kl 13:20

Marko Arnautovic uppges ha skrikit nationalistiskt diskriminerande ord i samband med sitt målfirande mot Nordmakedonien - som vill se långt straff.
Nu öppnar Uefa en utredning enligt AP.
Han riskerar avstängning i tio (!) matcher.

1:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Arnautovics mål och firande i spelaren ovan.

Det var i söndags som Österrikes Marko Arnautovic byttes in med halvtimmen kvar mot Nordmakedonien och fastställde slutresultatet 3-1 i den 89:e minuten. Men målet har hamnat i skuggan av hans målfirande.

Anfallaren gestikulerade och skrek mot Nordmakedoniens vänsterback Ezgjan Alioski. Exakt vad som sades är inte känt, men Nordmakedonien menar att det ska ha rört sig om diskrimineringar av nationalistisk art. I samma veva sprang kapten David Alaba snabbt fram till Aranutovic i ett försök att tysta honom.

Dagen efter matchen spelades gick Arnautovic ut på sitt Instagram-konto med en ursäkt:

ANNONS

"Jag vill klargöra en sak: jag är inte rasist. Jag har vänner i nästan alla länder och jag står upp för mångfald. Alla som känner mig vet det", skrev Arnautovic bland annat.

Det nordmakedonska fotbollsförbundet svarade - och krävde det hårdaste straffet som Uefa kan dela ut.

"FFM (Nordmakedoniens fotbollsförbund tar starkt avstånd från det nationalistiska utbrottet av den österrikiske spelaren Marko Arnautovic, efter målet han gjorde under gårdagens match, som riktades mot Ezgjan Alioski. Vi vill samtidigt meddela att vi har lämnat in ett officiellt brev till Uefa där vi kräver det hårdaste straffet för Arnautovic. Vi tar starkt avstånd från nationalism, diskriminering och alla andra former av förolämpningar. Vi kommer alltid att stå upp och försvara de nordmakedonska spelarnas värdighet", skrev de.

ANNONS

Detta har fått Uefa att agera, för under tisdagen skriver AP att Uefa öppnat en utredning - och om Arnautovic finns skyldig så kommer han att stängas av i tio matcher. 

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto