MFF vidare i EL-kvalet – Bengtsson sen matchhjälte mot Domzale

MALMÖ. Det var inte enkelt, Domzale från Slovenien kämpade emot länge, men till slut vann Malmö FF med 3-2 (5-4 totalt) och är klart för nästa omgång i EL-kvalet.
- Det var skönt att få göra mål, säger matchhjälten Rasmus Bengtsson till Viasat.

Returmöte i Europa League – utan förstamålvakten Johan Dahlin. Utbytt mot Östersund med ryggproblem, men den här gången pratade Malmö FF om infektion och sjukdom. MFF hade dock 2-2, med bortamålsfördel, att gå på i returen på Stadion.

Dessvärre blev det en tung start för Dahlins ersättare Dusan Melicharek. Tidigt i matchen tappade Oscar Lewicki boll på egen planhalva, Domzale la en boll i djupled, och Shamar Nicholson kom fri och sköt rakt på Melicharek, som med händerna styrde bollen rakt upp i nättaket i eget mål.

Precis som två gånger om nere i Slovenien så fick Domzale inte ha ledningen länge. Lewicki tog revansch när han vek till sig ett skottläge och sköt via en försvarare in i mål, inte ens tio minuter efter 0-1.

MFF reste sig efter målet och satte 2-1, när Markus Rosenberg styrde in ett inlägg, men för fjärde gången i det här dubbelmötet så blev det en kvittering. Den här gången via Sven Karic precis innan slutet på första halvlek.

- Lite svängigt. Vi har bra kontroll, stora delar, men släpper till lite för enkla mål, sa Lewicki till Viasat i halvtid.

Lasse Nielsen, som hade en riktigt tung första halvlek, byttes ut i halvtid till förmån för Eric Larsson, som fick spela mittback igen.

Andra halvlek blev öppen och svängde från sida till sida, där MFF var det laget som hade mer boll, men där Domzale hade flera farliga kontringar. Däremot skulle det bli precis som i Slovenien: ett hörnmål via Rasmus Bengtsson. Målet kom med mindre än tio minuter kvar.

Det blev inte en kvittering för en femte gång i det här dubbelmötet, utan istället vann MFF med 3-2 (5-4 totalt) och är vidare till nästa omgång i EL-kvalet. Det är två rundor kvar innan gruppspelet.

I nästa omgång ställs Malmö FF mot Zrinjski Mostar.

- De har slagit Utrecht över två matcher. Det säger allt. Väldigt resoluta, mycket ”fajting”, de är redo för allt, säger MFF-träanren Uwe Rösler.

På annat håll tog sig IFK Norrköping vidare till tredje efter vinst mot Liepaja omgången medan Häcken är utslaget efter förlust mot AZ.

Malmö FF: Melicharek – Nielsen (46'), Bengtsson, Safari – Berget (88'), Christiansen, Bachirou, Lewicki, Rieks – Rosenberg, Antonsson (88')

Inhoppare: Larsson (46'), Brorsson (88'), Molins (88')

NK Domzale: Sorcan – Klemencic, Dobrovoljc, Karic – Corluka (88'), Gnezda Cerin, Käit, Ibricic, Sikosek (84') – Mujan (59'), Nicholson

Inhoppare: Vuk (59'), Podlogar (84'), Ilic (88')