Toivonen om Granadas maskningar: "Smart, men absolut överdrivet"

Europa League-kval

MALMÖ. Malmö FF har spelat färdigt i Europa League för i år.
Ola Toivonen är besviken på effektiviteten i laget efter 1-3-förlusten mot Granada.
- Har vi tre lägen ska i göra två mål i alla fall, säger han till Fotbollskanalen.

I Europa League-playoffet på Eleda Stadion hamnade MFF i underläge efter en halvtimme men hoppet tändes efter Jo Inge Bergets kvittering i den 45:e minuten. Spanska Granada sänkte dock MFF:s hopp om ett tredje raka Europa League-gruppspel med två mål efter pausen.

- Vi gör en jättekontrollerad första halvlek och har 1-1 i halvtid, fullt rättvist tycker jag. I andra halvlek börjar Granada bra och får ner oss 10-15 meter längre ner i planen. Skillnaden mot första halvlek är just de 10-15 meterna som de får ner oss. Vi reder ut den stormen tycker jag och spelar bra men får ett omställningsmål på oss, säger Ola Toivonen.

Anfallaren hade själv ett bra läge till höger i straffområdet vid ställningen 0-1 som Granadas Rui Silva räddade. Toivonen är besviken på effektiviteten mot cyniskt spelande spanjorer.

- Jag tycker att jag får en hyfsad förstatouch och försöker sedan få den i bortre, men den fick lite för mycket mitt på. Det är sådana lägen vi måste sätta. Vi har mitt, Anels (Ahmedhodzic) och målet. Har vi tre lägen ska vi göra två mål i alla fall. Idag gör vi ett och de har ungefär lika många lägen och gör tre.

Vad säger du om spelavbrotten och maskningarna?
- Det är klokt. Det är inte det sista laget som kommer göra det i europeisk fotboll utan de vet de gör och spelar på resultatet. Smart.

Inget överdrivet?
- Jo, absolut. Men de fick några gula kort här och där och gör det smart.

- Det är en bedömningsfråga. Jag vill inte säga att de spelade fulare än vad vi gjorde men de var smartare och fick med sig fler frisparkar.

Det blir förra säsongens La Liga-sjua Granada som tar platsen i Europa Leagues gruppspel, för första gången i klubbens historia. Europaspelet är därmed över för MFF.

- Det är tufft så klart. Vi visste att det var ett bra lag vi skulle möta. Vi möter i stort sett det bästa laget vi kunde lottas mot, säger Ola Toivonen.

Publicerad 2020-10-01 kl 22:22