POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zlatan i TV4 Sport Xtra

Till att börja med – stort tack för alla mejl och frågor via twitter.

Otroligt skönt att det är en väldigt bra nivå på er feedback, inte en enda svordom eller “attack”. Tvärtom har jag fått in en hel del bra förslag och idéer. Grymt, fortsätt gärna att höra av er: emir.osmanbegovic@tv4.se

***

Tänkte försöka vara snabbare än betaltidningarna och informera om en tablåkrock på fredag kväll. Sedan cirka åtta veckor tillbaka har det varit klart att toppmatchen i Superettan, Ängelholm-Öster, skulle sändas i TV4 Sport kl. 19.00 – 21.30, med avsparkstid 19.20.

Vi sänder ofta just Superettan i TV4 Sport på fredagkvällar och ser man till tittarsiffrorna är det uppskattat. Detta innebär att fredagsmatcherna i franska Ligue 1, med starttid 20.45, hittills har sänts i TV4 Sport Xtra.

Ligue 1 lägger sitt spelschema med endast några veckors framförhållning. I slutet av förra veckan fick vi beskedet att matchen PSG-Toulouse skulle spelas på fredag kl 20.45. Det innebär att den kommer att sändas i TV4 Sport Xtra.

Nej, vi kan inte och vill inte flytta Superettan med så kort varsel. Vi har ett ansvar gentemot SEF, klubbarna och fansen.
Nej, vi kommer inte “låsa in” Zlatans matcher i TV4 Sport Xtra framöver. (Leifby, du kan lägga ner motorsågen).

De allra flesta matcherna i Ligue 1 kommer att sändas i TV4 Sport enligt upplägget nedan:

  • Fredag 20.45 – TV4 Sport Xtra (pga krockar med annan liveidrott, som t.ex. Superettan)
  • Lördag 14.00 – TV4 Sport
  • Lördag 17.00 – TV4 Sport
  • Lördag 20.00 – TV4 Sport
  • Söndag 14.00 – TV4 Sport
  • Söndag 17.00 – TV4 Sport Xtra (pga krockar med t.ex. Eredivisie och/eller Superettan)
  • Söndag 21.00 – TV4 Sport

Detta grundupplägg gäller oavsett om det är Evian, Bastia, PSG eller Marseille som spelar på utsatta tider.

Förmodligen kommer någon av betaltidningarna att rubricera detta som “TV4-chefens försvarstal”. Det spelar ingen roll, så länge informationen når ut till så många som möjligt.

***

Ovan nämnde Marcus Leifby brukar skriva TV-krönikor i Sveriges största betaltidning, Aftonbladet. Han gör det bra.

Självklart håller jag inte med Leifby alla gånger, vi har haft våra fajter och kommer säkert att ha dem igen. Men han är den ende TV-krönikören som är genuint intresserad och kunnig inom området. Han ringer, kollar upp, läser mellan raderna, fattar grejen. Han har till och med försökt göra TV själv och därmed skaffat sig ytterligare förståelse för mediet.

Leifby var en av få som vågade ifrågasätta

SVT:s Viasats Gurufans.com expert Glenn Strömberg tidigare i somras, eller rättare sagt SVT:s agerande. Självklart fick han kritik för det, Glenn Strömberg är ju en duktig och populär expert. Men Leifby valde journalistik före populism och det hedrar honom.

***

Om jag inte har helt fel har Sport-Expressen ingen TV-krönikör. Betaltidningen insåg kanske att det var lika bra att lägga ner sedan en krönikör tyckte att matchkommentatorerna skulle plocka upp sina mobiltelefoner och direktsända matcher via mobilen när det blev tillfälligt avbrott. Året var 2008 när de raderna skrevs och vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta. Minns att den dåvarande fotbollschefen på TV4, Per Nunstedt, kontrade med att tidningarna borde tryckas på servetter när det blir fel i tryckeriet.

DN har en TV-krönikör. Johan Croneman, som har svårt att dölja sitt ogillande av Patrick Ekwall och Peter Jihde. Croneman propagerar ibland för fler kvinnor inom TV-sporten och har ju rätt i sakfrågan. Men samtidigt har hen lite svårt att hålla reda på de kvinnliga sportjournalisternas för- och efternamn. Lite synd för trovärdigheten.

Publicerad 2012-09-12 kl 22:26
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå