Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lite mer om TV12

Fotbollschefen

Äntligen fredag!

Vi är i Lissabon, vi är laddade och vi är redo för den viktigaste fotbollssändningen sedan sommarens semifinal i EM mellan Sverige och Tyskland. Den gången slutade det med en bitter och orättvis förlust och fullständig tomhet efteråt. I kväll hoppas vi få jubla och fira i sändningsbussen utanför Estadio da Luz.

Kvällens tablå:

 • 19.00 – 20.00 Studio i TV4 Sport
 • 20.00 – 20.30 Studio på fotbollskanalen.se
 • 20.00 – 22.00 Island – Kroatien i TV4 Sport
 • 20.35 – 22.35 Portugal – Sverige i TV4
 • 20.45 – 22.35 Grekland – Rumänien i TV4 Sport Xtra
 • 22.35 – 23.00 Studio i TV4
 • Annons
 • 23.00 – 23.30 Studio i TV4 Sport

Allt detta går självklart att följa på fotbollskanalen.se och i våra appar. Förutom det kommer fotbollskanalen.se att bjuda på följande:

 • 12.25 Studio om den svenska startelvan.
 • ca 14.00 Dokument Ronaldo
 • ca 16.00 Dokument Ibrahimovic
 • ca 20.35 Zlatan-cam och Ronaldo-cam
 • 20.45 Expertanalyser av Martin Åslund under pågående match

Det här är vår största satsning på en enskild fotbollsmatch någonsin. Och på tisdag nästa vecka, till returen på Friends Arena, kommer vi att addera ytterligare moment.

***

I vår lanseras vår nya sport- och livsstilskanal TV12 och detta kommer att innebära en del förändringar (förbättringar) i hur vi väljer att paketera och distribuera våra sporträttigheter. Allt är inte spikat än, men jag får väl försöka reda ut det som är klart.

TV12 kommer att vara en bred och reklamfinansierad kanal som kommer att kunna ses av cirka 75%-80% av de svenska hushållen. Samtidigt som TV12 lanseras kommer TV4 Sport Xtra att läggas ner, den kanalen har tyvärr inte motsvarat våra förväntningar.

Annons

Den absolut vanligaste frågan handlar om var de olika rättigheterna kommer att hamna. Våra tittare är väldigt engagerade och jag har full förståelse för deras oro inför en förändring. Däremot är det lite onödigt att dra några förhastade slutsatser innan vi har presenterat hela upplägget.

Serie A kommer att sändas i TV12, vilket innebär att ligan får en mycket större spridning och att intresset förhoppningsvis kan växa. Vi kommer inte att sända färre Serie A-matcher än i dagsläget. Club Calcio kommer också att flytta till TV12 och behålla sin sändningstid på söndagar kl 20.00.
Ligue 1 kommer att sändas i TV4 Sport, inga förändringar där. Dock kommer PSG:s matcher att “uppgraderas” till TV12 och i de fallen dessa matcher krockar med Serie A kommer Serie A att sändas i TV4 Sport.

Varför gör vi så? Det är ju ingen hemlighet att väldigt många svenska tv-tittare gärna vill följa Zlatan Ibrahimovic och därför lägger vi hans matcher i den nystartade breda kanalen. Prioriteringen är med andra ord: 1) PSG, 2) Serie A och 3) Ligue 1 och jag tror att de allra flesta av er kan köpa detta, även om ni brinner för andra lag än PSG.

Annons

I praktiken kommer den nya kanalstrukturen oftast att innebära att fyra Serie A matcher per helg sänds i TV12 och en i TV4 Sport, medan fyra Ligue 1-matcher per helg sänds i TV4 Sport och en i TV12.

Club Calcio i TV12 påverkas inte av PSG:s matcher, eftersom Ligue 1 aldrig spelar kl 20.00 på söndagarna.

När det gäller andra fotbollsrättigheter, som t.ex Europa League, Superettan och Damallsvenskan så får vi återkomma med info. Men ambitionen är alltid att sända mer än tidigare.

Jag får även undersöka andra frågor, som till exempel om kanalerna kommer att vara i HD eller inte. Något annat ni vill veta? Mejla mig på: emir.osmanbegovic@tv4.se

Publicerad 2013-11-15 08:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto