Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV4 och SVT överens om VM 2014

Fotbollschefen

Då så. Matchfördelningen i VM 2014 mellan TV4 och SVT är klar.

Efter långa och stentuffa förhandlingar (20 minuter på Espresso House i Fältöversten) är SVT:s projektledare Max Bursell och jag överens om hur vi ska fördela de 64 matcherna. Vi får återkomma med hela schemat efter lottningen den 6 december, men redan nu kan vi berätta att:

  • SVT och TV4 sänder 32 matcher var
  • SVT sänder öppningsmatchen den 12 juni
  • TV4 sänder finalen den 13 juli

(Max Bursell poserar med matchfördelningen) 

***

För ungefär två veckor sedan tog jag upp ett viktigt, men kanske lite känsligt ämne i bloggen.

“Till sist: Det är mycket bra att många fortsätter att driva frågan om behovet av fler kvinnliga sportjournalister. Det har skett en klar förbättring och utvecklingen kommer att fortsätta åt rätt håll. Men vore det inte trevligt om vi, parallellt med den debatten, även kunde fundera på den näst intill totala avsaknaden av svenskar med utländsk bakgrund inom sportjournalistiken. Vem driver den frågan?”

Annons

Ingen reaktion, varken internt eller externt. Kanske en potatis som är lite för het. Men då börjar jag med att titta på den egna avdelningen – TV4 Sport. I dagsläget är vi över 50 personer som på heltid jobbar med sportproduktionerna på TV4. Så vitt jag vet är det enbart jag som är född utanför Sveriges gränser. Jag kan ha missat någon, men jag tror inte det. En person – av drygt 50.

Det ser mer eller mindre likadant ut i hela företaget, men även andra mediebolag i Sverige. Det är bara att titta på SVT, MTG, SBS, Aftonbladet, Expressen…you name it. Det är lika illa överallt.

Samtidigt driver många av dessa mediebolag mångfaldskampenjer och granskar andra företag som inte har kommit speciellt långt i frågan.

Jag flyr inte ansvaret, som fotbollschef på TV4 kan jag ge chansen till fler svenskar med utländsk bakgrund. Självklart borde jag göra det.

Annons

***

Efter cirka 15 sändningar på några veckor är det lite stilltje på fotbollsredaktionen just nu. Men vi tuggar på med ligafotbollen och våra ordinarie magasin och ser fram emot VM-lottningen den 6 december kl 17.00 – 19.00 i huvudkanalen TV4.

Vi vill även informera om en liten tablåändring på söndag, då Club Calcio kommer att starta redan 18.00 i TV4 Sport Xtra. Anledningen är att kvällsmatchen Juventus-Udinese är flyttad från 20.45 till 18.30.

***

Läser att Aftonbladet slog nytt trafikrekord i mobilen förra veckan med nästan 3,7 miljoner unika besökare.

Analyschefen Johan Liljebo förklarar:
“Fotboll är en av våra allra bästa grenar och Sportbladet Show nådde tittar-rekord i samband med Sverige-Portugal på Friends Arena. Nytt rekord i mobilen blev det även för Nöjesbladet med 5 miljoner besök bland annat via bevakningen av programmen Så mycket bättre och Idol.”

Annons

Sverige-Portugal, Så mycket bättre och Idol. Kan ni hitta en gemensam nämnare för dessa tre program?

***

Även fotbollskanalen.se slog rekord, när klippet med Zlatan Ibrahimovics och Cristiano Ronaldos reaktioner på varandras mål visades över 600 000 gånger under förra veckan. 600 000 visningar!

 

Publicerad 2013-11-26 12:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto