Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Gammel-tv" regerar

Fotbollschefen

Fotbollsgalan som tv-sändning får ett högt betyg av mig. Anna Brolin var säker och proffsig som programledare och komikern Anders Jansson var en briljant sidekick. Hyllningen av Ivan Turina var galans finaste ögonblick.

Fotbollsgalan som “firmafest” får ett bottenbetyg. Ett bord längst bort från scenen med några kollegor som var helt besatta av sina mobiltelefoner. Sedan blev det lite mingel på Annexet och en högst medioker efterfest på Café Opera.

***

“Traditionell, tablålagd tv är slut”, har vissa förståsigpåare hävdat i flera år. Nonsens! Det räcker egentligen att kika på de senaste dagarnas tittarsiffror i TV4:

  • Fredag, Idol: 1 065 000 tittare
  • Lördag, Så mycket bättre: 1 702 000 tittare
  • Söndag, Solsidan: 1 628 000 tittare
  • Måndag, Fotbollsgalan: 1 174 000 tittare

Självklart kommer fredagens playoff att ha ännu bättre tittarsiffror, förmodligen över 2 miljoner.

ANNONS

***

Det är full fart på den snart treåriga Lea Osmanbegovic och hennes lillebror Alec, nio månader.

Grannarna har gett upp.

***

Nu måste jag skryta lite. Söndagens Fotbollskanalen Europa, med starttid 23.20 i TV4, hade 215 000 tittare.

Det innebär att programmet hade fler tittare än vad SVT1, SVT2 ,TV3 och Femman hade sammanlagt vid den tiden på kvällen. Nu sände inte de andra kanalerna några blockbusters, men det är ändå glädjande att konstatera att Fotbollskanalen Europa fortsätter att vara de svenska tv-tittarnas självklara förstaval på sena söndagskvällar. För sjätte säsongen i rad.

215 000 tittare, utan en fast sändningstid och så pass sent på kvällen. Det är inte illa.

Jag har i tidigare blogginlägg förklarat varför Fotbollskanalen Europa går så sent, men kan dra det en gång till. Huvudanledningen är att TV4 vill fortsätta satsa på långfilmer på söndagarna. Filmerna börjar kl 21.00, tar ett break för Nyheterna vid 22.00 och fortsätter oftast till cirka 23.10 – 23.15, men ibland även längre.

ANNONS

Eftersom längden på långfilmerna varierar påverkas starttiden av Fotbollskanalen Europa. Om TV4 sänder svenska filmer, som till exempel “Beck” eller “Wallander”, börjar vi runt 23.10. Dyker det upp en “Independance Day” kan starttiden skjutas fram till 23.40 eller 23.45.

Sedan är det en fördel att alla matcher är färdigspelade när vi summerar ligorna. Med en tidigare starttid hade vi inte kunnat redovisa resultat från kvällsmatcherna i Italien, Spanien eller Frankrike.

Stort tack för att ni tittar på Fotbollskanalen Europa och hör av er på emir.osmanbegovic@tv4.se om ni har frågor eller förslag.

***

Självklart ska man kunna dricka ett glas vin om man går på fest eller gala. Men det är inte okej att bli så berusad att man knappt kan stå upp. Framförallt inte om man är där som representant för sin fotbollsklubb, tv-kanal, tidning eller bolag. Det är ju bara pinsamt och ovärdigt.

ANNONS

***

Aftonbladet, 1 september 2013: “Vi ska slå mot gammel-tv”

Aftonbladet, 3 september 2013: Aftonbladet säger hej då till gammel-tv

Resume, 12 november 2013: Aftonbladet startar gammel-tv

Så kan det gå…

Publicerad 2013-11-13 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto