Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Checkar ut

Fotbollschefen

“Det tar alltid slut.”
Det visar sig att min kollega Patrick Ekwall hade rätt, det tar ju alltid slut. Den här gången handlar det om mitt förhållande med TV4. Det är över. (men vi fortsätter att vara vänner)

Efter åtta år på TV4 har jag valt att säga upp min anställning, från och med 1 januari är jag inte längre fotbollschef på TV4.

Jag väljer att lämna i en tid då TV4 organiserar om och sorterar om i sina så kallade “lådor”. Omorganisationen påverkar även sportavdelningen, för bara några veckor sedan blev det klart att sportchefen Hans Pekkari lämnar och blir ny kanalchef för TV12/TV4 Sport.

Jag har under en längre tid känt suget att prova någonting annat. Mina åtta år på TV4 har varit fantastiska, men åtta år är ganska lång tid i den här branschen. Rollen som fotbollschef har jag haft i fem år och även om det är världens roligaste jobb så är det ändå fem år med samma arbetsuppgifter.

Annons

När jag summerar tiden på Fyran är jag mest stolt över:

  • Att 2005 vara den förste sportreportern i riksmedia med brytning. Min juggesvenska lät ju för jävligt i tv, men så här i efterhand och i dessa SD-tider så var det ändå lite coolt att jag släpptes fram.
  • Att jag hösten 2008 blev fotbollschef som 29-åring. Jäklar vad grön jag var, oerhört modigt av Pekkari att ge mig chansen. Tack.
  • Att vi ungefär samtidigt startade Fotbollskanalen Europa, ett prisbelönt program som idag är inne på sin sjätte säsong. Mitt favoritformat som förhoppningsvis lever länge.
  • Att vi var tidiga och duktiga i samarbetet mellan tv och webb. Zlatan-cam känns numera given i alla landskamper och senast kryddade vi den med en Ronaldo-cam. Sändningar i reklampauser startades i samband med VM 2010, numera är de standard för alla stora sportproduktioner.
  • Annons
  • Att vi vågade bryta det traditionella studiotänket och lansera Superlive i samband med våra sändningar från Europa League. Inte på något sätt världsunikt, men vi var ändå först i Sverige med ett koncept där man fokuserar på en highlightsfeed snarare än på en match.
  • Att jag lyckats värva många duktiga medarbetare som bland andra Anders Andersson, Hanna Marklund, Hasse Backe, Johanna Garå, Martin Åslund, Simon Bank, Tobias Rosvall och Emelie Ölander. Samt att jag förhoppningsvis har bidragit i deras och andras utveckling.
  • Att vi har ett superteam som jobbar med fotboll och som gjorde kanonsändningar från VM-kvalet och playoffen och kommer att göra minst lika bra sändningar från fotbolls-VM i sommar.

Självklart kommer jag att sakna alla, framförallt de som jag jobbat nära.

Fyran har varit tillmötesgående och vi har hittat en överenskommelse som känns bra för alla. Det är verkligen varken bråk eller dramatik bakom mitt beslut.

Annons
Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra framöver, men jag vill definitivt vara kvar inom sport och media. Det är ju det här jag är bra på.

Nu återgår jag till World Broadcaster Meeting här i Rio de Janeiro. Produktionschefen Stefan Karlsson och jag ska försöka styra upp så mycket det bara går inför VM, som delas mellan TV4 och SVT.

Det känns helt okej att avsluta sin anställning med en vecka i Rio 🙂

Vi hörs kanske framöver, på twitter eller via emir.osmanbegovic@gmail.com

Publicerad 2013-12-09 16:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto