Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pia flyttar in

Fotbollschefen

Framtidens TV.

För ett par veckor sedan lyssnade sportredaktionen på en kollega som varit på studiebesök i USA och kommit hem för att hjälpa till att utveckla “framtidens TV”. Det handlade om “second screens”, “smart-TV:s”, “demand services” och andra saker som låter bättre på engelska.

Det var mycket intressant att ta del av presentationen.

Men bara några timmar senare var man tillbaka i verkligheten igen. En dator som tar 10 minuter att starta och hänger sig ett par-tre gånger om dagen. Missade bandningar av viktiga fotbollsmatcher eller nyhetssändnigar. Översättningsdatorer som strejkar och gör att exklusiva El Clasico-intervjuer inte kan sändas ut. Servrar som kraschar och nättjänster som ligger nere.

Annons

Visst – framtidens TV kommer att vara superhäftigt. Men först bör vi säkra tekniken för att kunna göra nutidens TV så bra som det bara går.

***

Vem är det som håller i John Guidettis paraply? Mysteriet är löst!

Kan det vara samma rådgivare som låg bakom den omtalade presskonferensen i maj? Samma rådgivare som en månad senare på fullaste allvar trodde att jag skulle avboka statsministern Fredrik Reinfeldt i “Late Night EM” efter matchen Sverige-England för att få in Guidetti som gäst?

***

Berg flyttar ut.

Carina Berg lämnar TV4 och går till Kanal 5. Tråkigt, tycker jag. Hon tillhör de allra bästa programledarna i Sverige och sällan har någon programledare passat in så klockrent i ett format som hon gör i “Berg flyttar in“.

***

I kväll är det dags för Pia Sundhages premiärmatch som svensk förbundskapten. Det blir mycket spännande att se hur “det nya Sverige” ser ut.

Annons

Det finns en stark vilja hos det svenska folket att Sundhage ska lyckas. Hon är omtyckt, cool och annorlunda. Hon sjunger i TV och har nobbat Barack Obama. Hon vann två OS-guld och ett VM-silver med USA.

Men vi måste komma i håg att Sundhage hade helt andra resurser som förbundskapten för USA. Hon hade dessutom klart bättre fotbollsspelare till sitt förfogande.

Kvällens sändning i TV4 Sport startar kl 18.30 med Anna Brolin, Olof Lundh och Hanna Marklund i studion. Matchen mot Schweiz börjar 19.00 och kommenteras av Daniel Kristiansson och Hanna Marklund.

***

Mejlen fortsätter att komma in, även från de mest oväntade avsändare. Dock får jag inte alls lika många frågor och synpunkter som i början. Är ni helnöjda med våra sändningar nu?

Då så. Uppdraget slutfört!

Om inte – mejla till: emir.osmanbegovic@tv4.se

Annons

***

I går kväll “konsumerade” jag första delen av “Gol, gol, but” i TV4 Sport via min “smart phone” på tunnelbanan.

Framtidens TV?

 

Publicerad 2012-10-23 09:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto