Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tack för den, Zlatan!

Fotbollschefen

Vilken underbar lördag i TV4 Sport och TV4 Sport Xtra.

Vi inledde redan klockan 12.45 då Daniel Kristiansson, Hanna Marklund och Pia Sundhage välkomnade tittarna till guldmatchen i Damallsvenskan. En dramatisk avslutning av säsongen där Tyresö vann med 1-0 efter mål av Madeleine Edlund. Real Tyresö tog därmed sitt första SM-guld. Det första av många, tror jag. Självklart firades guldet rejält – McDonalds.

Det var dramatiskt även i Superettans bottenstrid, där Trelleborg föll hemma mot Degerfors i en match som sändes i TV4 Sport. Eftersom Värnamo skrällde borta mot ointresserat BP innebar detta att Trelleborg åker ur Superettan. Vi hade en känsla att detta var på väg att hända och skickade därför fotografen Oscar Dahl och redaktören Olle Juhnell-Lindberg till Grimsta för att skicka bilder från BP-Värnamo till vår ordinarie produktion i Trelleborg. Det kunde ha varit förgäves, om Trelleborg hade tagit ledningen i sin match och hållit undan. Eller om BP gjort sitt och slagit Värnamo. Men nu satt bilderna från Grimsta som en smäck i sändningen av Trelleborg-Degerfors.

Annons

Direkt efter Superettan var det dags för kung fu-Zlatan i TV4 Sport. Tänk att det finns folk som tycker att det där inte är en utvisning. Nu är Ibrahimovic avstängd, vilket innebär att nästa PSG-match kommer att ha 20 000 – 30 000 tittare, istället för cirka 150 000. Tack för den, Zlatan!

Efter att Milan pulveriserat Chievo i TV4 Sport Xtra klockan 18.00 laddade vi för Derby d´Italia i samma kanal, klockan 20.45. Juventus-Inter, med Jesper Hussfelt och Martin Åslund på plats i Turin. Efter en intensiv och välspelad match stod Inter som segrare och bröt därmed Juventus svit på 49 förlustfria ligamatcher. Mycket mer om Inters skräll i Club Calcio, kl. 20.00 i TV4 Sport Xtra. Vi hoppas att Hussfelt och Åslund hinner hem från Turin.

Guldmatch i Damallsvenskan, avgörande i Superettan, Milans återuppståndelse, lite MMA från Ibra och Derby d´Italia. Helt okej, eller hur?

Annons

***

Det finns många fördelar i att ha tre kanonmatcher efter varandra i samma kanal. Tittarflödet blir bra och man hinner inte tappa stämningen innan det är dags för nästa fajt. I går hade vi dessa matcher i TV4 Sport:

  • 13.00 LdB Malmö – Tyresö
  • 15.00 Trelleborg – Degerfors
  • 17.00 PSG – St Etienne

Det finns nackdelar också.

Vi hann inte direktsända hela prisutdelningen i Malmö eftersom vi hade bråttom till Trelleborg och Superettan. Vi hann inte direktsända några spelarintervjuer efter matchen i Trelleborg eftersom vi inte ville missa avsparken i Ligue 1.

Visst hade man velat se Tyresö lyfta bucklan och visst hade man velat höra besvikna TFF-spelare efter matchen?

Jag tycker att vi gjorde fel – att vi borde ha varit kvar på båda arenorna i några minuter till. Hade vi sänt hela prisutdelningen i Malmö skulle vi missa cirka tio minuter av TFF-Degerfors. Hade vi visat spelarintervjuer från Trelleborg skulle vi missa de första 3-4 minuterna av PSG-St Etienne.

Annons

Det kanske är värt?

Men, å andra sidan – tänk om Zlatan Ibrahimovic hade gjort ett drömmål efter två minuter, när vi inte sänder? Vilka krigsrubriker!

Vad tycker ni? Det är väldigt intressant att höra era åsikter i frågan. Mejla till emir.osmanbegovic@tv4.se

***

Flera kollegor har uppmärksammats i media de senaste dagarna:

Dessutom skrev Expressens Anna Friberg en väldigt bra text om TV4:s kommentator Daniel Kristiansson. Men Expressen verkar inte bry sig om att lägga ut texten på nätet. Därför kan jag inte länka till den, tyvärr.

Både Expressen och Aftonbladet är ganska dåliga på att publicera sina tv-krönikor på nätet. Oftast kommer de väldigt sent, ibland aldrig. Lite respektlöst mot de som skriver.

Härmed erbjuder jag både Marcus Leifby och Anna Friberg att mejla mig sina krönikör i fortsättningen så lägger jag ut dem här, på bloggen. Jag kommer inte att redigera era krönikor. Absolut inte. Jag lovar…

Annons

***

Många mejlar att de upplever problem med TV4 Play.

Jag satt och följde Derby d´Italia via TV4 Play Premium i går kväll. Videospelaren buffrade 3-4 gånger i första halvlek och en gång i andra halvlek. Det är irriterande och inte acceptabelt.

Vi vet att vi har stora tekniska problem med TV4 Play och de ansvariga jobbar så hårt de kan för att lösa allting. Om det fortsätter att strula kan ni mejla till tittarservice@tv4.se så hjälper de er.

 

Publicerad 2012-11-04 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto