POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Att hålla ett löfte

Zlatan Ibrahimovic styr det mesta.

Jag vill inte på något sätt vara respektlös mot de övriga tio spelare i laget. Men det är bara att inse att Ibrahimovic-effekten är enorm.

Våra tittarsiffror på Ligue 1 påverkas kraftigt av Ibrahimovics medverkan. Det är inget nytt, det var samma sak när han lirade i Juve, Inter, Barcelona och Milan. Här kan ni läsa mer om hur tittarna valde att byta kanal när Ibrahimovic blev utvisad i ligamatchen mot St Etienne.

Hans klubbval styr svenskarnas val av resmål i Europa. Boken var en storsäljare. TV4 har en speciell Zlatan-cam på alla landslagets matcher. Aftonbladet skickar reportrar till varenda stad Zlatan flyttar till. Listan kan göras lång. 

I går kväll fick vi ett nytt exempel: St Etienne-PSG, en match i franska ligacupen, sändes exklusivt i TV4 Play och vips så var TV4 Play-appen bland de mest nedladdade på Appstore.

Tänk om han kunde använda sin starka position och sin makt till något ännu större? Man kan absolut inte kräva det av Ibrahimovic, men man kan leka med tanken.

***

Det här var intressant läsning.

Jag har ingen aning om vad som ligger bakom Pokerstars-inslagen i public service-kanalen SVT. Men hur man än vrider och vänder på det är det onödigt att ta den här risken, med tanke på hur enormt uppskattat och omtyckt Vinterstudion är.

***

Jesper Hussfelt och Pontus Kåmark var på den här storyn redan för tre år sedan. Men när de rapporterade om sprickan mellan Zlatan Ibrahimovic och Leo Messi valde andra medier att inte gå vidare och kolla upp storyn. Istället fokuserade de på att trycka ner Hussfelt och Kåmark.

***

Fick en twitterfråga om hur vi tänker när vi väljer att sända Serie A i TV4 Sport Xtra och franska ligacupen i TV4 Play? Visst hade matchen mellan St Etienne och PSG haft fler tittare än Lazio-Udinese. Rent kommersiellt borde vi ha valt att sända Zlatans match i TV Sport Xtra och Serie A i TV4 Play.

Men det finns andra värden. Inför säsongen lovade vi att sända fler matcher från Serie A än tidigare och lanseringen av den nya kanalen TV4 Sport Xtra gav oss möjligheten att göra det. Äntligen kunde vi även visa veckomatcherna, någonting vi har varit sämre på under tidigare säsonger.

Många har skaffat TV4 Sport Xtra för att kunna se Serie A. Vi tänker inte svika dem så fort det dyker upp en match i franska ligacupen.

Publicerad 2012-11-28 kl 11:19
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå