Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Frågor och svar, del 4

Fotbollschefen

Dags att svara på några frågor igen. Ni kan alltid skicka era frågor eller förslag på twitter, eller via mejl: emir.osmanbegovic@tv4.se

***

Jacob: Kommer man kunna streama matcher i efterhand på Tv4play premium?

Svar: Nej, det går inte. Ibland kommer vi att lägga ut väldigt speciella matcher (som t.ex. Sverige-England) i sin helhet på fotbollskanalen.se. Men i de flesta fallen är det LIVE som gäller.

***

Richard: Finns Serie B i tankarna att sända?

Svar: Nej, det är ingen liga vi tittar på för tillfället.

***

Sonny: Varför är det så viktigt att ha en annorlunda studioinramning för olika typer av fotbollssändningar? Har noterat att t.ex. Viasat har annorlunda inramning när de sänder PL jämfört med CL. När TV4 sänder Club Calcio har de en inramning, när det sedan är FK Europa är det en annan. Vore det inte billigare och enklare att bara ha en enda studioinramning som ser likadan ut? Är detta verkligen så viktigt?

ANNONS

Svar: Ofta vill man att de olika programmen ska ha egen identitet med egna grafiska element, scenografi osv. Men från och med början av december, då vi lanserade vår nya studio är det samma inramning för alla våra fotbollsprogram som görs i TV4-huset.

***

Anton: Läste precis ditt blogginlägg om vilka fotbollsrättigheter tv4 har kommande år, men jag fann inget om EM 2016 och 2020?? Vilka har rättigheterna till dessa mästerskap?

Svar: Bra uppmärksammat. De rättigheterna är inte sålda till något bolag än. Självklart hoppas jag att TV4-Gruppen köper dessa.

***

Christian: Hur många matcher visades från Superettan denna säsong? Vilka dagar var stående sändningsdagar från Superettan? Finns det statistik på hur många matcher av totalen som ni visade en viss veckodag (säg lör/sön)? Hur kommer det att se ut nästa säsong? Samma antal visade matcher? Färre? Fler? Kommer ni att satsa än mer på Superettan? Kanske ambition att visa fler matcher på Csports också?

ANNONS

Svar: Vi direktsände 70 matcher från Superettan under 2012 i TV4 Sport och kommer att sända minst lika många nästa år. Den stående sändningsdagen var måndag, så kommer det förmodligen bli även nästa säsong. I övrigt finns det inte så mycket att berätta än, men jag hoppas att vi kan utöka vår bevakning av Superettan.

***

Carl-Johan: Hur mäts tittarsiffran “för en match” (fotboll)?

Svar: Det är företaget MMS som står för alla mätningar i Sverige. Info om hur allting fungerar finns på deras hemsida, www.mms.se

***

Björn: Har aldrig fattat om ni och CanalPlus är samma bolag. Vad gäller?

Svar: Trist om det är så otydligt – även om vi får skylla oss själva för det. Ja, TV4 Gruppen äger C More (gamla Canal+).

***

Sonny: Noterade när jag såg FK Europa igår att tv-profilerna verkade ha helt privata kostymer, men jag kan ha fel. Vid vilka tillfällen är det egentligen som tv-profilerna har ”tv-kläder” och när har de sina egna kläder? Finns det förresten någon form av klädkod som säger att de måste ha kostym, eller väljer de detta helt själva? Minns att t.ex. André Pops inte hade kostym under OS i år och att jag tyckte det kändes lite udda.

ANNONS

Svar: Det finns en klädkod, eller rättare sagt en stilguide. Men alla följer inte den till 100% och det är någonting vi på TV4 måste bli bättre på.

***

Jens: Varför sände ni AIK och Helsingborg i Europa League när matcherna inte gällde någonting. Det fanns bättre matcher att sända.

Svar: Vi gjorde bedömningen att dessa matcher ändå är intressanta för våra tittare. Det är sällan svenska lag får chansen att spela i Europa. Med facit i hand blev det ju bra, framförallt för Helsingborg som bjöd på en fantastisk sistamatch.

***

Lisa: Varför är inte Anna Brolin med i Fotbollskanalen Europa? Hon är så bra!!!

Svar: Anna är verkligen mycket kompetent, kul att du gillar henne. Hon kommer att ha en fortsatt viktig roll i våra stora fotbollssändningar, men när det Fotbollskanalen Europa har vi valt fyra andra personer i studion: Patrick Ekwall, Olof Lundh, Johanna Garå och Jesper Hussfelt.  Anna är dessutom programledare för La Liga i C More vissa helger – sändningar som krockar med Fotbollskanalen Europa.

ANNONS

***

Här hittar ni ”Frågor och svar, del 1″ från 15 oktober
Här hittar ni ”Frågor och svar, del 2″ från 1 november
Här hittar ni “Frågor och svar, del 3” från 21 november

Publicerad 2012-12-11 21:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto