Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Slut som redaktör?

Fotbollschefen

Jag är så oerhört ringrostig som redaktör.

Fick en liten realitycheck i söndags när jag, som redaktör för Fotbollskanalen Europa, gjorde ett par riktiga nybörjarmisstag.

Vanligtvis är Olle Juhnell Lindberg redaktör för programmet, men eftersom han valde BB före Fotbollskanalen Europa (hur prioriterar folk numera egentligen?) fick jag hoppa in med kort varsel.

Först missade jag att informera redaktionen på fotbollskanalen.se om att vi hade bestämt oss för att inte göra “Fergie Time” efter programmet. De hade lagt ut en text om “Fergie Time” och satt och väntade på den korta extrasändningen. Riktigt dåligt, speciellt eftersom det är jag som brukar tjata om vikten att informera.

Annons

Sedan kom den stora missen i själva programmet. Häng med nu:

Jag hade bestämt att starta programmet med det franska blocket eftersom PSG-Marseille var en toppmatch som precis avslutades. David Beckham debuterade, Zlatan Ibrahimovic gjorde mål och vi hade Niklas Jarelind och Hans Backe på direktlänk från Paris. Kanonstart. Trodde jag.

Vinjetten börjar rulla – ingen Backe och Jarelind i bild från Paris.

Patrick Ekwall hälsar tittarna välkomna – Backe och Jarelind dyker upp i bild. BRA!

Ekwall påar matchreferatet PSG-Marseille – vi försöker få ljudkontakt med Backe och Jarelind.

Matchreferatet slut, studion börjar prata om matchen – fortfarande ingen ljudkontakt med Backe och Jarelind.

Här hamnar man i riktigt skitläge, tanken var att vi skulle anropa Paris nu. Men de hör inte oss. Jag chansar: “Prata på lite till, snart har vi länken”, säger jag till Ekwall via öronsnäckan.

Annons

Studion fortsätter att prata, men vi lyckas inte få kontakt med Paris. Två minuter senare är det kört, vi måste ju vidare i programmet och Ekwall påar referatet från andra matcher i Frankrike.

Vad händer då? Jo, vi får ljudkontakt med Backe och Jarelind. De är med!

Studiogänget går igenom resultat och tabell och till slut får vi vår direktare. 

Men då hade vi redan tappat två minuter av vår programtid i väntan på länken. Och att ta igen två minuter i Fotbollskanalen Europa är i princip omöjligt. Resten av pgm:et blir en jakt på sekunder och vi går igenom flera ämnen, resultat och tabeller lite för snabbt för att man ska vara riktigt nöjd. Bundesliga-tabellen låg t.ex. uppe i endast sex sekunder.

Vad borde jag ha gjort? Vad skulle Olle ha gjort om han var redaktör?

Om man med cirka en minut kvar till programmets start ser att direktlänken inte fungerar så måste man kasta om i körschemat. Upp med Englandsblocket i topp, då vinner man 5-6 minuter och kan styra upp tekniken. Det är en enkel lösning. Möjligtvis hade tittarna tyckt att det är konstig prioritering att inleda med England, men programmet hade varit bättre.

Annons

Jag chansade på att länken skulle fungera, att franska tekniker kan sitt jobb. Man får inte chansa med sånt.

Nu vet jag inte riktigt om Olle är tillbaka som redaktör på söndag, men jag hoppas verkligen det.

***

Nu till något betydligt roligare – kvällens El Clásico!

Matchen ser ni i TV4 Sport Xtra med avspark kl 21.00. Jesper Hussfelt och Hans Backe kommenterar.  

El Clásico går också att se via fotbollskanalen.se, om ni har ett Premium-abonnemang på TV4 Play. Abonnemanget kostar 99 kronor i månaden och just nu kan man få första månaden gratis. Det är ingen bindningstid på TV4 Play Premium, med andra ord kan man prova i en månad och sedan säga upp om man tycker att tjänsten inte är tillräckligt bra.

***

Bloggen firar sex månader, 100 inlägg och 246 234 sidvisningar. Kul!

Men framför allt uppskattar jag alla de 563 mejl som har kommit in sedan bloggen startades i september 2012. Fortsätt gärna att skicka feedback till: emir.osmanbegovic@tv4.se

Annons

 

Publicerad 2013-02-26 12:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto