Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Superlive eller Superfejk

Fotbollschefen

Dags för åttondelsfinalerna i Europa League. Lite synd att storlag som Liverpool, Napoli och Atletico Madrid åkte ut i förra rundan, men det finns ändå mycket att se fram emot.

Kvällens meny:

  • 18.00 Anzhi – Newcastle (C More Live)
  • 19.00 Steaua – Chelsea (TV4 Sport Xtra)
  • 19.00 Stuttgart – Lazio (C More Fotboll)
  • 21.05 Tottenham – Inter (TV4 Sport Xtra)
  • 21.05 Basel – Zenit (C More Live)
  • 21.05 Benfica – Bordeaux (fotbollskanalen.se)

Väljer ni TV4 Sport och Superlive mellan 19.00 och 23.00 får ni alla chanser och alla mål från alla matcher. Samt intressant fotbollssnack signerat Jesper Hussfelt, Hans Backe och Olof Lundh.

***

Nu kan du vinna ett proffskontrakt med mästarklubben Elfsborg i vår nya tv-satsning “Proffsdrömmen“. Mer info finns på den här sidan.

Annons

***

Några tittare har frågat om varför vi visar en infoskylt strax innan matchbilderna spelas upp i Superlive. T.ex:

Dessa skyltar kommer på UEFA:s highlightsfeed och ligger i några sekunder innan bilderna börjar rulla. Visst förstör man spänningen genom att visa att det handlar om en målchans för Newcastle.

Varför visar vi grafiken?

1) Tydlighet – med så många pågående matcher kan det vara svårt att hänga med. Med denna grafik får tittarna en supertydlig info om vilken match vi går till.

Alternativet är att programledaren Hussfelt alltid måste inleda med “Nu till St James Park där Newcastle tar emot Metalist“. Med 16 matcher och hundratals chanser/mål per kväll hade det varit rätt tjatigt.

2) Ärlighet – i Superlive ser vi exakt det ni ser. Samtidigt. Vi tittar på highlightsfeeden tillsammans med tittarna och har ingen aning om vad den kommer att innehålla. Hussfelt, Backe och Lundh blir lika överraskande av bilderna som ni. Det är lite av charmen.

Annons

Skulle vi välja att inte visa infoskylten för tittarna – då fejkar vi. Studiotrion och alla i kontrollrummet skulle se grafiken och veta att det kommer en målchans för Newcastle. Sedan skulle Hussfelt/Backe/Lundh behöva låtsas att de inte har en aning om det blir en chans eller ett mål. Då kan vi lika gärna döpa om programmet till Superfejk.

 

 

Publicerad 2013-03-07 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto