Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så sänds Europa League på torsdag

Fotbollschefen

Världens gulligaste mejl kom till redaktionen i går:

“Är en kille på 14 som gillar att kolla på FK Europa. Problemet är att jag blir så trött dagen efter jag har kollat på det. Kan inte fokusera eller koncentrera mig i skolan riktigt eftersom jag oftast är trött. Jag vill ju inte heller missa FK så min fråga är om ni inte kan sända det lite tidigare.”

Jag svarade att vi tyvärr inte kan sända Fotbollskanalen Europa tidigare eftersom TV4 väljer att sända långfilmer på söndagskvällarna. Men att Fotbollskanalen Europa går att se på fotbollskanalen.se i efterhand, till exempel på måndagar. Då kan man ju, med gott samvete, lägga sig tidigt på söndagarna och vara pigg i skolan.

Annons

***

Så här sänds Europa League på torsdag:

  • 18.00 Zenit – Basel (TV4 Sport Xtra)
  • 19.00 Inter – Tottenham (TV4 Sport)
  • 21.00 Superlive (TV4 Sport)
  • 21.05 Chelsea – Steaua (TV4 Sport Xtra)
  • 21.05 Newcastle – Anzhi (C More Live)

Vi väljer att börja med Superlive i TV4 Sport först kl 21.00 eftersom fem av kvällens åtta matcher spelas med avsparkstiden 21.05. Två matcher startar redan kl. 18.00 och endast Inter-Tottenham har avspark kl 19.00. Med andra ord är det endast Inter-Tottenham som pågår mellan 20.00 och 21.00, vilket gör att Superlive inte fyller sin funktion under den timmen.

***

Patrick Ekwall bloggar om kvinnliga kommentatorer, ställer frågan om det verkligen finns kvinnor som vill kommentera och menar att alla hellre vill vara programledare. Ja, det stämmer för de allra flesta. Tjejer och killar.

Annons

Men egentligen är nuläget ointressant. Att slå fast att “ingen vill” och bara gå vidare är ganska enkelt. Det intressanta är att försöka ta reda på varför det är så.

Jag är helt övertygad om att det finns kvinnor som både vill kommentera fotboll och kan bli riktigt bra på att kommentera fotboll. Det är alldeles självklart. Men att de inte ens har tänkt i de banorna eftersom rollen alltid har tillhört männen. Avsaknad av förebilder gör att många inte ser möjligheten.

Så här står det i en ansökan jag fick i går:

“Jag har drömt om att bli fotbollsreporter sen jag gick på mellanstadiet. Egentligen har jag aldrig tänkt på rollen som kommentator men efter det jag läst nu tänker jag varför inte?”

Bingo! Där har vi det…

Det är ingen slump att jag under mina fem år som fotbollschef inte har fått en enda ansökan från kvinnor som vill kommentera, men att ansökningarna börjar trilla in nu – bara en vecka efter min intervju i Expressen.

Annons

Jag håller med Ekwall om att vi som är tv-chefer har ett gigantiskt ansvar. Tyvärr lever vi inte alltid som vi lär – i dagsläget ser vi oftast kvinnliga sportjournalister som potentiella programledare, inte som potentiella kommentatorer.

Det är vi som måste sätta snöbollen i rullning…

***

Det ryktas att Zlatan Ibrahimovic är på väg tillbaka till Juventus. Det vore ju helt fantastiskt för intresset för Serie A i Sverige, för vår satsning på ligan och för det uppskattade söndagsmagasinet Club Calcio.

Speriamo…

Publicerad 2013-03-12 12:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto