Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan och Pia i TV4:s Superlördag

Fotbollschefen

En knapp timme efter att jag publicerade gårdagens blogginlägg om tablåkrockar blev det klart att landskampen mellan Sverige och Island flyttas till huvudkanalen TV4, vilket gör att Rennes-PSG kan sändas i TV4 Sport. Sportchefen Hans Pekkari hjälpte till och fick igenom en tablåändring som gör att båda matcherna kan ses av en bred publik.

Det här är den absolut bästa lösningen som gör att lördagen 6 april blir en “Superlördag” i TV4:s kanaler, med bland annat Superettans premiärmatch, damlandskamp och fransk ligafajt med Zlatan Ibrahimovic. Imponerande bredd på utbudet!

  • 14.00 Studio Superettan (TV4 Sport)
  • 14.30 Varberg-GAIS (TV4 Sport)
  • 16.30 Studio landskamp (TV4 Sport)
  • 17.00 Sverige-Island (TV4)
  • 17.00 Rennes-PSG (TV4 Sport)
  • 19.00 Studio landskamp (TV4 Sport)

Vem väljer ni klockan 17.00? Zlatan eller Pia?
Har ni bra splitvision kan ni ju följa en av matcherna på TV:n och den andra på datorn/läsplattan/mobilen via fotbollskanalen.se.

Annons

***

Däremot har jag fortfarande inte bestämt om vi ska sända Genoa-Sampdoria eller Cagliari-Inter i TV4 Sport Xtra söndagen 16 april kl 15.00.

***

Fick en mejlfråga om det finns någon sanning i uppgifterna i Dagens Media om att Olof Lundh, chefredaktör för fotbollskanalen.se och en av våra stora tv-profiler, är på väg till Expressen.

Det finns egentligen ingen anledning för oss att kommentera rykten och spekulationer. Olof är en mycket kompetent och uppskattad medarbetare som vi hoppas behålla länge.

***

VM-kvalet mellan Kroatien och Serbien närmar sig och det märks i Balkan-medier. Rubrikerna blir allt fetare och uttalanden vassare.

Hemmalagets förbundskapten Igor Stimac fick frågan om han är orolig eftersom några av Serbiens offensiva spelare visar bra målform i sina klubblag. (Djuricic, Djordjevic och Tadic).

Annons

“Om det bör oroa mig skulle Mihajlovic (Serbiens förbundskapten) behöva besöka psykolog med tanke på formen hos Mandzukic, Jelavic, Olic, Modric, Eduardo och resten av våra spelare”, kontrade Stimac enligt portalen blic.rs.

Matchen ser ni på fredag kl 18.00 i TV4 Sport. En perfekt uppladdning för Sverige-Irland, som spelas senare på kvällen i en annan tv-kanal.

***

Det här är en mycket intressant läsning.

***

Så här sänds kvartsfinalerna i Europa League, torsdag 4 april kl 21.05:

  • Chelsea – Rubin Kazan (TV4 Sport)
  • Tottenham – Basel (TV4 Sport Xtra)
  • Fenerbahce – Lazio (C More Live)
  • Benfica – Newcastle (fotbollskanalen.se)

Från och med nu direktsänder vi alla matcher i Europa League. Däremot är succéformatet Superlive tillbaka först i höst, eftersom vi tycker att det pågår för få parallella matcher för att Superlive ska vara riktigt bra. Dessutom producerar UEFA ingen highlightsfeed från och med kvartsfinalerna.

Annons

Men nu har vi testat formatet, ser att det är uppskattat och vet att det finns en enorm utvecklingspotential. I höst kommer vi tillbaka starkare än någonsin.

 

Publicerad 2013-03-19 08:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto