Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En av grabbarna?

Fotbollschefen

Aj. Jag har så fruktansvärt ont.

Den här veckan har PT-Boris och jag kört två stenhårda pass på det nya superstället “No18”Birger Jarlsgatan.

Fantastiskt gym, coola lokaler, trevliga kunder. Men just nu jag längtar jag inte dit.

***

  1. Real Madrid
  2. Bayern München
  3. Barcelona
  4. Borussia Dortmund

Det är min rankning av semifinallagen i Champions League.

Kort motivering: Real Madrid satsar sedan en längre tid endast på Champions League och har världens skarpaste tränarhjärna på bänken. Jag tror att José Mourinho tar klubbens tionde titel och drar sedan till Chelsea. CL är ju hans turnering.

Bayern München kör över allt motstånd och är spelmässigt minst lika bra som Real Madrid. Med de har inte “The Special One”. Och de har fjolårets finalförlust hängande över sig. Kommer historien att upprepa sig?

Annons

Barcelona levde farligt både mot Milan och mot PSG. Det fanns långa perioder i båda dubbelmöten där Barcelona hade stora problem och inte gick att känna igen. Nu blir det ännu tuffare och alla de kvarvarande lagen kan straffa Barcelona ännu mer än vad Milan och PSG lyckades göra.

Borussia Dortmund är ett helt underbart lag och kan slå alla på en bra dag. Men något lag måste ju rankas sist och jag vågar inte riktigt sätta Barca där för att slippa bli idiotförklarad.

***

Så här sänder vi Europa League i kväll:

  • 18.00 Rubin Kazan-Chelsea (TV4 Sport)
  • 20.00 Studio (TV4 Sport)
  • 21.05 Basel-Tottenham (TV4 Sport)
  • 21.05 Newcastle-Benfica (TV4 Sport Xtra)
  • 21.05 Lazio-Fenerbahce (C More Fotboll)
  • 23.00 Studio (TV4 Sport)

I studion finns Jesper Hussfelt, Olof Lundh och Hans Backe.

Får jag önska tar jag gärna Chelsea, Tottenham, Lazio och Benfica till semi. Sedan vill fotbollschefen Emir ha ett London-derby i finalen medan privatpersonen Emir kommer att hålla alla tummar för sitt kära Lazio.

Annons

***

Hanna Marklund kommer att få sitt stora genombrott som fotbollsexpert i sommarens EM. Hon har alla egenskaper som en expert bör besitta.

***

Vi gör två ändringar i helgens tablå:

Jag har funderat länge och hunnit ändra mig ett par gånger. Men nu är det helt spikat att vi visar Genoa-Sampdoria och inte Cagliari-Inter i TV4 Sport Xtra på söndag kl 15.00.

Det är tufft att välja bort Inter eftersom klubben har många trogna supportrar i Sverige och dessutom nästan alltid är inblandad i underhållande matcher. Men ett derby är ett derby. Och alla som följer italiensk fotboll vet att “Derby della Lanterna” brukar vara intensivt och sevärt.

Efter derbyt hoppar vi in i seriefinalen i Eredivisie, PSV-Ajax. Vi räknar med att missa cirka 20 minuter av matchen, eftersom den startar kl 16.30 och “Derby della Lanterna” kommer nog att pågå till cirka 16.50. Hela PSV-Ajax går att se i C More Live och på fotbollskanalen.se.

Annons

Att vi väljer att visa den holländska toppfajten gör att sändningen av Ligue 1-mötet Lyon-Toulouse utgår.

Hoppas att ni hängde med och hoppas att ni tycker att vi gör rätt matchval.

***

“Uppdrag granskning” om Firman Boys var bra och intressant. Men reaktionerna efteråt…ibland får jag en känsla av att vissa sportjournalister romantiserar och kanske till och med fantiserar om det Firman Boys håller på med.

***

“Träningsvärk? Det är bara svagheten som lämnar kroppen”, brukar PT-Boris säga och flina.

Och då vill man strypa honom. Men jag får inte upp armarna.

Publicerad 2013-04-11 08:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto