Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kändistätt på EL-finalen

Ibland är livet rättvist.

 

 

 

 

 

 

 

 

*** 

Jag lider med Benfica. I lördags tappade klubben greppet om ligatiteln efter att Porto avgjort toppmötet på tilläggstid. Och i går förlorade man Europa League-finalen mot Chelsea, även den på tilläggstid.

Erik Nivas utmärkta text i dagens Sportbladet ger en bra inblick i Benficas historia. Klubben som alltid faller på mållinjen. 

Niva är fantastisk. Dels är han en utomordentlig berättare och skicklig på att bygga upp dramaturgin i sina texter. Men framförallt uppskattar jag faktumet att man nästan alltid lär sig någonting om fotbollen (och samhället) när man läser hans texter. 

Nog om Niva, det här stycket skulle handla om Benfica. Laget har haft en fruktansvärt jobbig vecka och många av spelarna var i tårar i samband med prisutdelningen. Det var vackert att se David Luiz krama om sina forna lagkamrater och trösta dem efter matchen. Det var minst lika vackert att höra Benfica-supportrarnas sång efter slutsignalen. De utklassade Chelsea i läktarmatchen. Nu hoppas jag att Benfica vinner någonting stort inom en snar framtid. Det är klubben, spelarna och fansen värda.

***

Jag har fått några mejl- och twitterfrågor om annonsen för tjänsten som redaktionsansvarig för fotbollskanalen.se. Många undrar om åldern spelar någon roll.

Både ja och nej. Vi söker ju en person som har erfarenhet av att jobba i en arbetsledande position. Är man 20-25 kan det vara svårt att uppfylla detta krav.

***

Europa League-säsongen är över och för oss på TV4 har den varit riktigt bra.

Vi fick två svenska lag i gruppspelet, AIK och Helsingborg. Dessutom sände vi matcher med storlag som Liverpool, Tottenham, Inter, Napoli, Chelsea, Benfica, Lazio och Atletico Madrid. Vi hittade en dynamisk studiotrio i Jesper Hussfelt, Olof Lundh och Hans Backe, utvecklade Superlive och fick väldigt mycket beröm från både tittare och tyckare. Och vi fick en dramatisk final mellan två storklubbar.

Utan att överdriva har den här säsongen av Europa League varit den bästa hittills.

Publicerad 2013-05-16 kl 13:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons