Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En långsam Zlatan

Fotbollschefen

“Oooooooh, han går så LÅÅÅÅÅNGSAMT!!!”

Scriptan Maja Kjellman, som för övrigt är en av de största Zlatan-fans i världen, var inte helt nöjd med den svenske lagkaptenens snigelfart till TV4:s studio efter matchen mot Makedonien.

 

Man vet aldrig med Zlatan Ibrahimovic. Är han på gott humör så dyker han upp och levererar vassa svar. Men han kan lika gärna strunta i det, något som jag bloggade om efter matchen mot Kazakstan i september.

Den här gången kom han, till slut. Landslagschefen Lars Richt och presschefen Niklas Bodell försäkrade sig först om att Ibrahimovic inte behöver vänta i flera minuter innan studiosändningen drar i gång. (tack för det, Kanal 5).

Annons

Sedan förstår jag att man ifrågasätter faktumet att vi alltid vill ha just Ibrahimovic i studion efter landskamper. Men vi måste agera utifrån vad som är bäst för sändningen och mest intressant för våra tittare.

***

Roligt att Simon Bank uppmärksammar att många svenska landslagsspelare har sina rötter i före detta Jugoslavien.

***

Patrick Ekwall, Olof Lundh och fotografen Daniel Erixon är redan på plats i Wien.

I dag flyger resten av TV4-gänget: kommentatorsparet Robert Perlskog och Anders Andersson, programledaren Anna Brolin, studioexperten Hans Backe, scriptan Maja Kjellman, bildproducenten Åsa Zander och redaktören Olle Juhnell Lindberg.

Tiderna att hålla koll på i morgon:

  • 20.00 – 20.45 Studio (TV4)
  • 20.45 – 22.40 Österrike – Sverige (TV4)
  • 22.40 – 23.00 Studio (TV4)

Jag hade väldigt gärna följt med till Wien, men har en födelsedagspresent att utnyttja. En blixtresa till Riga, matchbiljetter i bortaklacken på Lettland-Bosnien och en natt på “Old City Boutique Hotel”. Det blir en härlig fredag det också.

Annons

***

Det går bra nu…

***

Till sist, en solskenshistoria från Tuzla i Bosnien. I veckan möttes Bosniens och Serbiens U21-landslag i en träningsmatch som slutade oavgjort, 1-1. Men det var en match där alla blev vinnare.

Rapporteringen efteråt har handlat om hur fotbollspubliken i Tuzla stod upp och till och med applåderade Serbiens nationalsång “Boze pravde”:

[youtubeplay id=”m8ADEUMFHEg” size=”large”]

“Otroligt – applåder för Boze pravde i Tuzla”, skriver serbiska Kurir.

“Vissa skulle kalla det ett mirakel”, menar TV-stationen RTS på sin hemsida.

“Få hade väntat sig det här”, skriver bosniska portalen klix.ba

Det finns så oerhört mycket att säga om detta. Så vitt jag vet är det första gången efter kriget som publiken i Bosnien, Kroatien eller Serbien visar respekt för “de andras” nationalsång. Jag hoppas innerligt att det inte var den sista.

Annons

Det är ingen slump att detta genombrott skedde i just bosniska Tuzla, en stad som fortfarande är multietnisk och unik i att aldrig låta nationalistiska partier skörda några större framgångar.

Jag är stolt över min stad.

Publicerad 2013-06-06 08:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto