Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett självmål av SvFF

Fotbollschefen

Nej, det handlar inte om lagkaptenens app.

Damallsvenskan 2013 avgörs förmodligen i dag. LdB Malmö tar emot Umeå och behöver endast en poäng för att säkra guldet. Men någon buckla får spelarna inte lyfta i dag, de får vänta i en vecka.

Enligt Svenska Fotbollförbundets regler delas pokalen ut efter den sista omgången, oavsett när ligan avgörs.

I praktiken innebär det att LdB Malmö kommer att fira ligaguldet efter matchen i dag – på hemmaplan, inför ganska mycket publik, med en hel del ackrediterade journalister/fotografer närvarande och i direktsändning i TV4 Sport kl 14.00.

Men pokalen får de lyfta nästa söndag, borta mot Mallbacken. Inför tomma läktare och i en total medieskugga.

Annons

Som rättighetsinnehavare har vi naturligtvis försökt påverka detta och vädjat till både SvFF och EFD (Elitfotboll Dam) att tänka om och arrangera en prisutdelning efter dagens match, om det hela blir avgjort. Vi har försökt få SvFF och EFD att inse värdet av att dessa bilder kablas ut till tittarna, inte bara i direktsändningen i TV4 Sport utan förmodligen även i sportnyhetssändningar i både TV4 och SVT.

Vi har tyvärr inte lyckats.

Nu vet ni varför TV4 Sport inte visar prisutdelningen efter matchen i dag. Den är nästa vecka – i Mallbacken.

Damallsvenskan har verkligen inte råd med dessa självmål. Publiksnittet är lågt. Tittarsiffrorna i TV4 Sport imponerar tyvärr inte heller. EM-effekten har uteblivit. Därför borde ligan verkligen ta vara på varenda tillfälle för att bygga och exponera sin produkt. Och en guldmatch är säsongens bästa exponeringstillfälle.

Annons

Vi har investerat stort i rättigheterna och produktionen och vill naturligtvis ta hand om och bygga Damallsvenskan. Den här säsongen har vi direktsänt drygt 20 matcher i TV4 Sport, inlett en studiosatsning och bemannat sändningarna med några av våra största profiler. Anna Brolin, som programleder de stora fotbollsmästerskapen och Fotbollsgalan, har kuskat landet runt för att jobba med Damallsvenskan. Det etablerade och duktiga kommentatorsparet Daniel Kristiansson och Malin Swedberg samt vårt EM-stjärnskott Hanna Marklund har varit med i stort sett varenda sändning.

Vi gör så gott vi kan. Men det är en uppförsbacke och tyvärr är den uteblivna prisutdelningen endast ett exempel på bristerna som finns kring Damallsvenskan.

Publicerad 2013-10-13 09:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto