Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Två matcher från VM-guld

Fotbollschefen

VM-semi!

I dag, den 5 november 2013 klockan 17.00, spelar Sverige en VM-semifinal. Det är ofattbart stort och det kommer förmodligen att dröja väldigt länge innan ett svenskt landslag når lika långt i ett världsmästerskap. I alla fall på herrsidan, de svenska damerna har ju skämt bort oss med framgångar på löpande band och kommer säkert att slåss om medaljerna även framöver.

Tänk om det blir en VM-final! Tänk om grabbarna kunde skrälla en gång till och på något sett besegra det favorittippade Nigeria.

TV4 varvar upp inför dagens match. Kommentatorerna Niklas Jarelind och Martin Åslund har åkt till Förenade Arabemiraten för att kommentera onsite. Patrick Ekwall och fotografen Daniel Erixon har varit på plats sedan starten på mästerskapet.

Annons

Här hemma har vi en studio med programledaren Anna Brolin och experterna Olof Lundh och Anders Andersson – som är en av få svenska spelare som har varit med i pojklandslaget, juniorlandslaget, U21-landslaget och A-landslaget. Anders har gjort den långa resan och vet exakt vad som krävs för att Berisha, Engwall, Mohlin och resten av gänget ska nå hela vägen till ett A-landslag och kanske VM i Ryssland om fem år.

Uppladdningen börjar klockan 16.30 och jag hoppas att ni är med oss då. Det är svensk fotbollshistoria som står på menyn.

***

I torsdags släppte Viasat nyheten om att kanalen har förlängt sändningsrättigheterna för Champions League, till och med säsongen 2017/2018. Strålande nyheter för Ola Wenström & co, som nu har världens bästa klubblagsturnering i många år framöver.

Viasat gör ett kanonjobb med sändningarna från CL, framförallt när de “toppar” i studion med trio Wenström, Lasse Lagerbäck och Erik Niva. Dessutom är Frida Nordstrand strålande som reporter ute på de stora arenorna.

Annons

I framtiden hoppas jag att Viasat, vid sidan av de traditionella studiobevakningen, även lanserar ett Superlive-liknande koncept och utnyttjar den enorma potentiallen i “Instant Highlights Feed”, dvs UEFA-feeden med alla höjdpunkter från samtliga pågående matcher.

***

“Hoppas alla som stör sig på hypen kring U20-VM i hockey kommer ihåg att ligga lågt gällande U17-VM i fotboll. Själv går jag igång på båda”, twittrade Max Bursell, projektledare på SVT Sport häromdagen.

För det första: det här är inte hockey, som 6-7 länder bryr sig om. Det här är fotboll – världens största, viktigaste och vackraste sport. Det går inte ens att jämföra.

Men även om Sverige skulle gå hela vägen och vinna VM kommer ingen att TV4:s journalister att gråta i direktsändning. It´s a promise, Max.

Annons

***

Än är inte den svenska fotbollssäsongen färdigspelad.

I morgon är det dags för den första kvalmatchen mellan Sundsvall och Halmstad. Sändningen i TV4 Sport startar klockan 18.00 med Jesper Hussfelt, Olof Lundh och Hans Backe i studion. Själva matchen börjar klockan 18.30 och kommenteras av Daniel Kristiansson och Anders Andersson.

Returen blir en del av vår Supersöndag i TV4 Sport:

  • 15.00 Studio
  • 15.30 Halmstad – Sundsvall
  • 17.30 Studio
  • 18.00 Supercupen: Malmö – IFK Göteborg
  • 20.00 Supercupen: Prisutdelning

***

Vi är 180 minuter ifrån att bli världsmästare. Kom igen nu, Sverige!

Publicerad 2013-11-05 08:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto