POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MEDICIS SERIE A

Medicis Serie A-guide lag-för-lag: Pescara och Bologna

Inför starten av ligasäsongen i Italien ger fotbollskanalen.se:s expert Lorenzo Medici er en stor guide. Varje dag framöver släpps två nya lag.

18. PESCARA
Om Pescara hade behållit exakt samma lag och tränare som förra säsongen tror jag att de hade haft klart större chans att klara sig kvar än vad de har nu. Men Zeman är inte vilken tränare som helst,  Verratti inte vilken ung mittfältare som helst och lånar man dessutom in stora talanger (som Insigne och Immobile) kan man inte behålla dem.

Men allt är inte åt fanders för det. Nye tränaren Giovanni Stroppa är en Zeman-lärjunge så vi lär få se fortsatt offensiv fotboll på Stadio Adriatico. Dessutom lär man ha ett stort stöd på hemmaplan i början av säsongen. Truppen då? Tja, delar av den är mycket spännande andra klart mindre. Jag gillar värvningarna av Jonathas och Vladimir Weiss då båda är oberäkneliga och fantasifulla spelare som kan ge motståndarna problem. Islänningen Bjarnason har varit bra under försäsongen, målvakten Perin är Italiens nästa stormålvakt, Caprari och Ragusa är spännande talanger och svenske Celik ska bli intressant att följa.

Däremot känns mittfältslåset Colucci-Blasi passé och långsamt. Även om mittbacksparet Capuano (men blir han kvar?) och Terlizzi (mycket bra i Serie B i fjol) känns helt okej så känns övriga försvarspjäser inte av högsta klass. Slutkänslan är att truppen är för tunn för att hålla hela säsongen men om sportdirektör Delli Carri kan hitta ett par sista vassa nyförvärv innan transferfönstret stänger och ”rätt” spelare överträffar sig själva kan man hålla sig kvar i högsta serien. Entusiasmen kommer inte saknas.

Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Pescara jagar Genks anfallare Jelle Vossen hårt medan Lazios Libor Kozak är alternativet. Sedan har man inte gett upp Pasquale Foggia som tränare Stroppa väldigt gärna vill ha. Personligen tycker jag Pescara skulle behöva ett alternativ till Blasi/Colucci och även en försvarare till.

Startelvan (4-2-3-1): Perin, Crescenzi, Terlizzi, Capuano, Balzano; Blasi, Colucci; Weiss, Bjarnason, Celik,; Jonathas.
Truppen i övrigt:
Försvar: Cosic, Romagnoli, Brosco, Bocchetti, Zanon.
Mittfält: Nielsen, Cascione, Soddimo, Mazzella, Quinteros.
Anfall: Ragusa, Caprari, Abbruscato, Chiaretti.

Nyckelspelaren: Cristian Terlizzi
Eftersom jag är mer orolig för defensiven än offensiven tror jag att det krävs en stor säsong full av pondus, stabilitet och karaktär av Terlizzi för att Pescara ska hålla sig kvar.

Genombrottet: Gianluca Caprari
lagets mest talangfulla spelare. Snabb, teknisk och finurlig. Ägs fortfarande till hälften av Roma. Lyckas han kan det bli Celik som får stiga åt sidan.

Frågetecknet: Giuseppe Colucci
Var redan förra säsongen på väg ner i kvalité. Är troligen ännu långsammare den här säsongen. Kanske kan Stroppas spelsystem passa honom men jag är mycket tveksam till att han kan hålla ihop Pescaras mittfält.

Håll även ögonen på: Jonathas
Inte omöjligt att han kommer ha en lite ojämn säsong med toppar och dalar men brassen är en giftig och oberäknelig spelare som kommer förvirra många försvarare.

17. BOLOGNA
Väldigt mycket kommer handla om vad som händer med Gaston Ramirez. Han är domino-brickan. Det troliga är att han försvinner innan transfer-fönstret stänger. Men var han hamnar spelar roll för Bolognas framtid. Säljer man honom till t ex Premier League (Tottenham eller Liverpool) får man in bra med pengar men samtidigt blir tiden knapp för att hitta nyförvärv (en ersättare för Ramirez, en anfallare och en försvarare). Om man däremot säljer honom till Inter kan man få spelare emellan som t ex Juan Jesus och Samuele Longo vilket innebär mindre pengar men man löser nyförvärvs-biten på ett enklare sätt.

Tränare Stefano Pioli fick verkligen ordning på laget ifjol och hans förmåga att skapa ett tight spelande lag känns som en av Bolognas största styrkor. Pioli kommer troligen fortsätta med en trebackslinje (eller fembacks-linje om man så vill) där bland annat Antonsson lär finnas med i startelvan. Daniele Portanova kan komma att missa säsongen på grund av spelskandalen men kommer ersättas av rutinerade Cesare Natali.

Förlusterna av Mudingayi och Di Vaio kan bli svåra att ersätta, speciellt då man inte vet i vilken matchform Guarente är och man inte kan räkna med att Acquafresca hittar målformen. Tack och lov finns alltid den bubblande offensive mittfältaren Diamanti att tillgå. Han kommer bli ännu viktigare för laget om Ramirez lämnar. Även unge nyblivne landslagsmannen Manolo Gabbiadini (som kommer på lån från Juventus närmsta dagarna) kan bli ett härligt tillskott framåt. Om Ramirez mot all förmodan stannar och man hittar ett och annat sista nyförvärv har Bologna ett lag som kan överraska, men troligen blir det inte så vilket innebär att Bologna nog trots allt får räkna med en tuff säsong på den undre halvan.

Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Som jag nämnde ovan handlar mycket om vad som händer med Ramirez. Att han försvinner är mycket troligt. Men vad hinner i så fall Bologna förstärka med? Minst en mittback, en anfallare och en ersättare för Ramirez är att rekommendera och det kan bli mycket att hinna med innan mercaton stänger.

Startelvan (3-4-2-1): Agliardi, Antonsson, Natali, Carvalho; Motta, Perez, Guarente, Abero; Diamanti, Ramirez; Acquafresca.

Truppen i övrigt:
Försvar: Cherubin, Sörensen, Garics, Morleo, Portanova.
Mittfält: Taider, Riverola, Casarini, Khrin, Pulzetti.
Anfall: Pasquato, Gimenez, F. Rodriguez.

Nyckelspelaren: Alessandro Diamanti
Om Ramirez lämnar (vilket han troligen gör) kommer Diamantis sprudlande spelstil bli livsviktig för Bologna. Han bär offensiven på sina axlar.

Genombrottet: Cristian Pasquato
Givetvis skulle jag ha haft Gabbiadini här om han hade varit helt klar men Pasquato är en annan talang som vid speltid kan slå igenom. Lite tunn men är har finkänslig teknik och är bra på fasta situationer.

Frågetecknet: Tiberio Guarente
När Guarente lämnade Atalanta för Sevilla var han en dynamisk mittfältare med massor av kraft och energi. Nu är han tillbaka i Serie A men efter en lång tids skada är det svårt att veta i vilken form han är. Klarar han av att axla Mudingayis mantel?

Håll även ögonen på: Roger Carvalho
Vid de få tillfällen han spelade för Genoa förra säsongen kunde jag ändå skymta en elegant och skicklig mittback. Den här säsongen får vi antagligen ett ordentligt svar på frågan hur bra han är. Jag tror att Bologna i hemlighet en mycket bra mittförsvarare att tillgå.

Publicerad 2012-08-16 kl 09:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå