Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mušović: "Tror på överraskande resultat"

Musovics krönikor

Det är damernas tur att avgöra vilka två lag som kommer att få spela final i klubbfotbollens finaste turnering - Champions League. Europas topplag kommer att ställas mot varandra och vi kommer att få se en hel del riktigt bra matcher med bra spelare. På förhand kan vissa lag tyckas som tydliga favoriter, men jag tror att corona-pandemin kan ha rört om i grytan. Vi kommer att kunna se matcherna i svensk TV, för en gångs skull, på ett ordentligt vis. Äntligen. Uppladdningen har börjat.

Foto: Bildbyrån.

Jag har i mina tidigare krönikor nämnt de mentala prövningarna som jag tror att pandemin har medfört och fortsatt kommer att medföra. Viruset har påverkat oss fotbollsspelare mentalt. Det har gjort att uppladdningen varit annorlunda, fysiskt såväl som psykiskt och det har kastat om vår vardag, vår träning och vårt matchande. De flesta av oss spelare gillar inte att bli omkullkastade, vi vill ha koll och vi vill helst att det ska följa en tänkt plan. De absolut största lagen, Lyon och Wolfsburg ses säkerligen av de flesta som favorittippade lag. Det stämmer säkert - vanligtvis. Nu, med tanke på hur vår vardag ser ut och har sett ut de senaste halvåret, så är jag inte lika övertygad. Jag tror att det kan bli en del överraskande resultat, lag som spelar sämre eller bättre än förväntat. Se bara på herrarnas Champions League, inte minst Bayern Münchens kross av Barcelona med sjuka 8-2. Hur ofta får vi se sådana resultat, i en kvartsfinal, mellan två riktigt bra lag?

ANNONS

Förberedelserna har varit långt ifrån optimala för alla lag som är kvar i turneringen. Ta Glasgow City FC som exempel, där spelarna inte alls kunnat träna i samma utsträckning som motståndarna Wolfsburg och där förutsättningarna i ”normala” fall redan skiljer sig markant åt. Eller de franska lagen, PSG och Lyon, vars liga abrupt fick avslutas som en konsekvens av pandemin. Hur kommer de att klara sig? Lyon möter Bayern München, som kunde spela klart sin liga och kunnat träna på hyfsat ordentligt i all kaos. Det är en match där jag tror att tyskorna kan överaska. Samtliga matcher blir intressanta att följa, än mer på grund av hur jag tror att Corona kommer att få resultaten att svänga. För oss som sitter vid soffan - love it.

Äntligen kommer vi att kunna följa damernas slutspel i Champions League i svensk TV. Nent Group har säkrat rättigheterna och Viaplay kommer att visa matcherna. Jag personligen har längtat efter det här, att ett svenskt TV-bolag sänder slutspelet. Föregående år sändes finalen i svensk TV men i år sänds alltså samtliga matcher av slutspelet. Förväntningarna har börjat byggas upp, matcher har börjat diskuteras på träningen och slutspelslagen fyller sina sociala medier med innehåll som är relaterat till Champions League. Uppladdningen är igång sedan en tid tillbaka och det är äntligen dags att få följa turneringens avgörande.

ANNONS

Må bästa lag vinna.

Publicerad 2020-08-21 kl 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto