Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alaves ifrågasätter Guidettis form - men anfallaren är nöjd: "Känner mig jättestark"

La Liga

WIEN. Alaves sportchef ifrågasätter John Guidettis fysiska status.
Efter en halvlek mot Österrike menar dock anfallaren att formen är bra.
- Jag känner mig jättestark, säger han.

3:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

John Guidetti var inte uttagen i Alaves trupp till La Liga-premiären mot Barcelona och har sedan "bara" gjort två korta inhopp mot Betis och Espanyol. Inför Sveriges match mot Österrike gick Alavés sportchef Sergio Fernández ut och ifrågasatte Guidettis fysiska status.

-Sommaren tog hårt på honom, säger Sergio Fernández.

- Det är inte så att vi är oroliga, vi förstår att det är speciellt att ha spelat VM. Sedan har John en väldigt speciell fysik och kroppsbyggnad. Det är tydligt att sommaren har tagit hårt på honom, säger Fernández enligt Noticas de Álava.

Efter 45 minuter mot Österrike menar dock John Guidetti att det inte är konstigt att han har legat efter sina lagkamrater i det spanska laget och att hans form nu är väldigt bra. 

ANNONS

- Jag kom ju tillbaka mycket senare än de andra så det är normalt att jag måste ha en försäsong när deras säsong har börjat. Så jag har fått träna men är just nu i jättebra fysisk form när man kollar på alla mätningar och så. Det har gett resultat och jag känner mig jättestark, säger han.

- Det fysiska teamet här var också väldigt positivt överraskat. Så det har funkat och det känns jäkligt bra. Det kändes kul att spela. Jag kände mig pigg och kroppen känns bra. Det är normalt att det tar lite extra tid. Om du kollar på alla spelare som var i VM så var det ingen som spelade i de första matcherna. Så det är normalt. Men sedan att supportrarna är otåliga och vill att jag ska spela och ska vara redo direkt, det köper jag men man är också människa och måste få komma igång. Det var en väldigt lång sommar och jag behövde släppa hjärnan lite och åka ut och fiska på landet, det behövdes.

ANNONS

Alaves sportchef Sergio Fernández berättar även för Noticas de Álava att Guidetti har fått ett individuellt träningsschema för att komma i form.

- Det kommer att leda till bättre prestationer på ett sätt som inte hade skett om han hade tränat som vanligt med sina lagkamrater. Nu börjar det förhoppningsvis ge resultat. Vi måste ha tålamod så att vi kan vara säkra på att han kommer tillbaka till den fysiska nivå och till prestationerna som tidigare har gett oss så mycket glädje, säger Fernández.

Publicerad 2018-09-07 kl 06:45
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto