Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jättehyllningar till Bajens nyförvärv: "Han blir inte kvar här i fyra år, det han visat är spektakulärt"

Allsvenskan

För två månader sedan skrev Kossounou Odilon, 18, på ett fyraårskontrakt med Hammarby.
Efter bara tre startmatcher är flera i Bajen-lägret övertygade om att det inte finns en chans att mittbacken blir kvar så länge.
- Det han har visat är spektakulärt, säger sportchefen Jesper Jansson.

3:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Kossounou Odilon har provspelat med Hammarby under flera perioder sedan 2016 och i januari skrev 18-åringen från Elfenbenskusten på ett fyraårskontrakt. Efter bara tre startmatcher i tävlingssammanhang har mittbacken imponerat så mycket att man i Bajen är övertygade om att han inte blir kvar kontraktet ut.

- Nej, han kommer inte att bli kvar här i fyra år. Peppar, peppar, jag hoppas att han är skadefri och att han håller samma nivå. Sedan kan mycket hända i fotboll, men han är i en bra omgivning och personligen stöttar jag honom gärna varje dag. Jag ser att han trivs bra här och sådana faktorer är viktiga. Sedan får vi se när det är dags att gå vidare, säger mittbackskollegan David Fällman till Fotbollskanalen.

ANNONS

Tror du att han är en spelare som Hammarby kan göra en bra försäljning på?
- Ja absolut, säger Fällman och utvecklar:

- Jag är jätteimponerad över honom. 18 år och den utvecklingen han har haft. Det är en ära att få spela med honom, en sådan talang och människa. Han är helt fantastisk.

Vad tycker du att han är så bra på?
- Han är mogen i sitt sätt. Mogen med boll. Han kommunicerar som en mittback ska och han är extremt stark och snabb, det såg man bara i löpningarna mot Buya Turay. Han höjs och höjs efter varje vecka i mina ögon.

- Sedan är han ung och då kan det bli några felpass hit och dit, men en sådan som Odilon är så får han gärna göra det och då får vi backa upp honom.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är också imponerad av sitt nyförvärv och har på kort tid förstått att han sitter på en guldklimp. Efter förlusten på straffar mot Djurgården tyckte han att mittbacken stått för ännu en stark insats.

ANNONS

- Han är fantastisk, det måste man ju säga. Han gör ju en del misstag men samtidigt är det fantastiskt hur han vågar spela på. Han har det mesta. Nu var det en tuff match och det är imponerande hur snabbt han har kommit in i det och att han gör det så bra direkt, säger Jansson till Fotbollskanalen.

- Han är bara 18 år men man ser att de andra spelarna lägger över ansvar på honom och låter honom sköta uppspel och allt. Det säger en hel del. Om man kollar spelare så ser man ofta hur mönstret är, så ser man vilket förtroende de har. Det betyder en del. Det betyder att det är en bra spelare.

Ni har skrivit ett fyraårskontrakt, av den erfarenheten du har, är han här i fyra år?
- Nej nej nej. Då skulle jag bli ytterst förvånad. Det är om vi spelar Champions League varje år, då kanske han blir kvar. Men annars nej. Vi vill ju behålla honom så länge som möjligt. Det är bara tredje tävlingsmatchen nu, men med det han visar så är det spektakulärt i förhållande till ålder och så snabbt då.

ANNONS

Du har ju sett många tonårstalanger under din långa karriär som sportchef, om du jämför honom med andra, hur högt ställer du honom då?
- Han är absolut den största mittbackstalangen som jag har sett. Han är komplett. Plus mentalt också i och med att han gör en del missar i dag men han bryts inte ner av det utan kör vidare.

Vad sticker ut i hans spel?
- Han har det mesta. Han är stark både defensivt och offensivt. Två bra fötter. Han har alla förutsättningar så jag kan inte peka på någon speciell grej.

Publicerad 2019-03-11 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto