POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Andersson om Sveriges respass: ”Som helhet är jag nöjd med turneringen”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen mellan Sverige och England.

SAMARA. Janne Andersson konstaterade att det kändes surt att släppa in ett mål på hörna och att spelarna inte kändes lika pigga.
Men hyllade lagets insats.
- Vi får inte glömma att vi gjort en bra turnering, säger han.

Under presskonferensen efter Sveriges uttåg i VM berättade Janne Andersson att han samlat laget för att berömma spelarna.

- Vi får inte glömma att vi gjort en bra turnering. Många var ledsna men jag ville säga till dem att vi får deppa och sedan får vi som helhet vara nöjda, men nu är jag inte så nöjd. Men när man tittar tillbaka så får man vara nöjd, säger han.

- Vi är i kvartsfinal i VM och vi har gjort det bra

Janne Andersson fick direkt frågan om vad som gjort att Sverige inte gick att känna igen. Laget som skickat hem Tyskland och slagit ut Italien på vägen till VM.

- Om något gick fel vet jag inte. Vi mötte ett bra lag och kom inte upp i personbästa. Samtidigt är det små marginaler och de gör 1-0 på en hörna och när man hamnar i underläge mot ett lag som är bra på att försvara sig är det svårt. Vi har tre bra lägen i andra halvlek. Vi hade behövt göra mål på dem, men i dag är England bättre, inte tvunget att något gick fel.

Många spelare verkade trötta – varför bytte ni inte tidigare?
- Problemet är när vi har många alternativ och vi hade inte bestämt oss vad vi skulle göra. Jag har samma känsla att vi inte kändes lika pigga och det var tydligt. Jag tycker att John och Martin tillför mycket när de kom in och det blev bättre. Vi kanske kunde ha gjort bytena tidigare, men vi var rätt så bra den perioden och skapade litegrann.

- Man kan alltid göra saker annorlunda. De är tunga och svåra att komma åt. Första målet blir viktigt men vi repar mod och kommer ut och är nära en kvittering.

Vad säger du om Marcus Bergs turnering?
- Hans avslut är högsta klass i dag men det är lika hög klass på räddningarna. Man kan inte mer än göra bra grejer och respektera att ibland gör någon något ännu bättre. Som helhet har Marcus varit där den här turneringen men både vi och han hade önskat att han skulle göra mål.

Att England kunde ta ledning på en hörna var något som sved.

- Vi var förberedda på det, men tyvärr kan motståndarna göra det bra och ibland förlorar man på dueller. Ser man statistiskt på mig som tränare brukar jag vara noggrann kring det. Det är surt, det är jäkligt surt. Fram till den hörnan har vi kontroll på det.

Kan England vinna VM?
- Ja, det tror jag absolut att de kan. De är tunga och välorganiserade och stor eloge till tränaren och laget och det är ett lag som inte släpper till mycket. Kan säkert gå hela vägen.

Janne Andersson har onekligen gjort avtryck i VM, men frågan om hans kontrakt sköt han på.

Pratar vi mig själv, jag har inga funderingar om det. Grunden är att jag har ett avtal två år till.

Publicerad 2018-07-07 kl 18:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå