Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Andersson ser fram emot Frankrike: ”Vi har byggt självförtroende”

Foto: Scanpix

Försök igen

Sverige leder VM-kvalgruppen ihop med Frankrike. I november väntar match i Paris.
- Vi kan rå på Frankrike också, säger Janne Andersson.

Efter 3-0 i VM-kvalmatchen mot Bulgarien var det en nöjd Janne Andersson som kom till presskonferensen. Han hyllade lagets insats och såg fram emot nästa match efter att ha tagit sex poäng under samlingen.

- I paus sa jag att inte börja spela på något resultat och det tycker jag att vi klarar. Ett stort beröm till spelarna, det har var ännu ett steg i rätt riktning och tre poäng, säger Janne Andersson.

Hur långt kan det bära med tanke på att du inte haft några träningsmatcher?
- Går det bra går förväntningarna uppåt, den här gruppen har en skön attityd och potentialen är stor, men vi är långt ifrån färdiga. Var slutstationen är har jag ingen aning om.

Hur är det att åka till Paris och möta Frankrike när ni är i delad ledning av VM-kvalgruppen? 
- Det är jätteroligt att vi är obesegrade och har tagit sju poäng. Vi har byggt självförtroende med det här. Kan vi fortsätta att utvecklas i den riktningen så kan vi rå på Frankrike också, men det blir en nöt att knäcka.

Var det ni som var bra eller Bulgarien dåligt?
- Jag hoppas att vi var starka men Bulgarien bygger om sitt landslag och har bytt förbundskapten. 

Ett skifte jämfört med matchen mot Luxemburg var att Janne Andersson satsade på Ola Toivonen:

- Jag valde Ola Toivonen före Nyman och Guidetti och vi har fyra bra forwards. Ola såg pigg ut och gjorde ett bra inhopp senast. Ibland är det inte så mycket som skiljer.

Vad är det Ola Toivonen har?
- Hans teknik och kontroll är härlig att se. Han löser många situationer med en fin touch och han är en spelande forward och sedan har han och Marcus Berg en historia ihop och det var roligt att se. 

Att John Guidetti fick nöja sig med ett kort inhopp var inga problem för Celta Vigo-anfallaren, enligt Janne Andersson:

- Vi hade ett jättebra snack i går och han pushade de andra spelarna på ett fantastiskt sätt. Han visade en otrolig energi. Synd att han inte gjorde mål, då hade jag blivit geniförklarad för bytet.

Under matchen mot Holland satt Lasse Lagerbäck på den svenska bänken, nu tog han plats på läktaren:

- Jag har utvärderat alltefter första matchen  och hur ska vi göra på bästa sätt. Vi kom överens om att vi gör så här. Skulle han upptäcka något så kommer han ner till oss. Man ser mycket bättre på läktaren och att ha ett par ögon där uppe är bättre.

Hur följde ni U21-landslagets framfart?
- Vi hade på det i spelarnas omklädningsrum. Spelarna jublade. Det är jätteroligt. Jätteroligt. De här 94:orna som spelade i backlinjen på slutet kunde varit med där.

Hur ser du på publiksiffran på 21 777 och snacket om dåligt med sålda biljetter? 
- Det är en fråga som inte är inom mitt påverkansområde annat än indirekt. Om vi kan vinna matcher kan folk bli mer intresserade av oss. Jag kan inte värdera om det är bra eller dåligt. Bulgarien hade 4000 hemma, Finland-Kosovo var 5000. 

Erik Hamrén brukade fira med cigarr efter seger – hur firar du?
- Jag är definitivt en ickerökare, däremot kan jag tänka mig en bira i goda vänners lag. Det är alltid ett efterarbete när man analyserar en match. I fredags var vi åtta som satt på golvet i mitt rum och analyserade. Det blir nog samma i kväll.

Se målen mot Bulgarien från Sporten-sändningen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-10 kl 23:47
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER