Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Andersson vågade inte vara kylig: "Hade ångrat mig in i döden…"

Sverige (herr)

LJUBLJANA. Janne Andersson ville inte offra ett byte innan paus.
Men vågade inte vänta till vilan med att ersätta skadade Carl Starfelt.
- Jag hade ångrat mig in i döden om det hade hänt något, säger förbundskaptenen.

Foto: Bildbyrån.

Sent in i den första halvleken mot Slovenien ådrog sig Carl Starfelt en lårskada. Då valde Janne Andersson att byta ut honom på tilläggstid, trots att han egentligen hade velat spara bytet till pausvilan för att på så sätt kunna göra fler och snabbare skiften i andra halvlek.

- Jag hade velat ta in fler pigga ben tidigare. Det var olyckligt med skadan. Vi blev trötta och onödigt låga i andra halvlek, men jag tycker att vi höll ihop det bra, säger förbundskaptenen.

- När jag fick byta "Calle" Starfelt redan i första halvlek så var ett tillfälle att byta förbrukat. Jag hade bara två tillfällen kvar till andra halvlek och när jag då ville ha in pigga ben gjorde vi två byten, och efter det hade jag bara ett tillfälle att byta kvar. 

Annons

Hade Sverige kastat in Alexander Milosevic, som ersatte Starfelt, i pausvilan hade det inte kostat ett av tre bytestillfällen. Men Janne Andersson vågade inte vänta.

- Jag hade ångrat mig in i döden, om det hade hänt någonting när vi var en man mindre. Så jag valde att ta det bytet i alla fall. 

- Sen blev jag så förvånad över att det bara blev två minuters tilläggstid, jag trodde det skulle vara mycket längre. Det var en VAR-check och en skada. Jag trodde det skulle bli minst fyra-fem tilläggsminuter, men han (domaren) tog bara två. Hade jag vetat det, vi försökte få reda på det men fick inte beskedet, så hade vi nog… (hållit det).

Sverige vann med 2-0 och inledde därmed Nations League-gruppspelet med en seger. Blågult ska även spela mot Norge (hemma), Serbien (hemma) och Norge (borta) under den här samlingen. 

Annons
Publicerad 2022-06-03 kl 07:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto