Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Detaljen som Isak hyllas för: "Jättebra - jag gillar det"

Sverige (herr)

LJUBLJANA. Alexander Isak låtsades att han skulle slå Sveriges straff.
Ett agerande som Janne Andersson hyllar efter Slovenien-segern.
- Han gör så ofta, säger förbundskaptenen.

Foto: Bildbyrån.

Efter 2-0-segern mot Slovenien i Nations League under torsdagen tog förbundskaptenen Janne Andersson på eget initiativ upp en detalj som han ville uppmärksamma. Att Alexander Isak låtsades att han skulle slå straffen som Emil Forsberg sköt in 1-0 till Blågult på.

- Isak tog bollen som om att han skulle slå straffen, och det gjorde han bara för att då kunde slovenerna eventuellt gå till honom och försöka stressa honom. Då får Emil gå åt sidan och sen få bollen, säger Andersson.

- "Alex" gör så ofta. Det är jättebra. För då kan den som slår straffen koncentrera sig i lugn och ro. Jag gillar det. Han är mogen, Alexander Isak. En smart spelare.

Annons

Real Sociedad-stjärnan själv berättar att de slovenska motståndarna inte försökte psyka honom något nämnvärt just vid det här tillfället.

- Det är en liten gamble. Det är mest för att få folk att låta Emil vara i fred. Det är något som vi pratade om inför VM-playoff. Jag gick runt med bollen medan Emil var ute och snurrade runt på annat håll, säger Isak.

Isak är "hyfsat" nöjd med Sveriges insats mot Slovenien, med det nya spelsystemet 4-3-3. Det nya spelsättet förändrar hans roll, då han inte har en central forward bredvid sig längre.

- Jag blir lite mer ensam där uppe. Men jag får försöka lite mer i djupled och inte stänga ner den ytan för Emil (Forsberg) och grabbarna (bakom).

Sverige ska spela även mot Norge (hemma), Serbien (hemma) och Norge (borta) i Nations League under den här samlingen. 

Annons
Publicerad 2022-06-03 kl 09:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto