Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne testade nytt - men spelarna inte helt nöjda: "Har mycket att utveckla"

Sverige (herr)

LJUBLJANA. Sverige testade nytt - och besegrade Slovenien med 2-0.
Men spelarna är ändå inte helt nöjda.
- Vi har mycket att utveckla, säger Dejan Kulusevski till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Efter VM-missen så testade Janne Andersson ett nytt spelsystem när Sverige gick in i Nations League. Då blev det seger direkt när Emil Forsberg och Dejan Kulusevski gjorde målen när det blev 2-0.

Men spelarna är ändå inte helt nöjda med hur det gick med det nya spelsättet.

- Det var bra att vinna. Ibland var spelet bra, ibland mindre bra. Vi har mycket att utveckla, säger Kulusevski.

Vad är du nöjd med?
- Att vi skapade ganska många chanser.

Mindre nöjd med?
- Sedan jag kom till landslaget så i andra halvlek så känns det som att vi slutar spela. Vi skickar långt och så har vi svårt att vinna dueller där uppe, för vi är inte sådana spelare. Vi måste börja spela, annars blir det svårt.

Annons

Varför blir det så?
- Dels trötthet, dels att vi leder.

- Men det nya spelsättet, det är kul att ha bollen lite mer och vi kunde ha gjort fyra-fem mål. Så det är positivt.

Viktor Claesson var den som fixade straffen som ledde till 1-0-målet. Han håller med Kulusevski om att det finns en del i spelet att jobba vidare på.

- Det finns mycket bra att bygga vidare på. Sedan ska vi lära oss. Jag tycker framför allt att när vi leder med 1-0 i andra halvlek, då blir vi väl passiva och låter Slovenien styra för mycket. Så där finns absolut förbättringspotential. Men med tanke på alla återbud vi har haft och att det är ett nytt spelsystem så är det otroligt skönt och starkt att vinna här borta mot Slovenien, säger Claesson och fortsätter:

- Den perioden i andra där som jag pratade om, vi visade oss inte riktigt och gömde oss i stället för att våga spela, även om vi blev trötta. Men annars när vi väl fick fram bollen till offensiva tredjedelen så skapade vi mycket chanser och det kändes farligt hela tiden. Det är skoj och det finns mycket att bygga vidare på.

Annons

I det nya spelsättet fick Kristoffer Olsson en mer offensiv roll på det centrala mittfältet. Och han är glad över att Janne Andersson vill utveckla spelet.

- Jag tror stenhårt på det. Det känns som att vi hittar det ibland. Men det är väldigt nytt, och en del nya spelare. Men vi kan hitta andra ytor, både offensivt och defensivt. Sedan är det klart att allt inte klickar. Men vi fick ett bra resultat mot en bra motståndare på bortaplan. Jag ser positivt på det, säger han.

Jens Cajuste, som kom in i den andra halvleken:

- Jag tycker att det såg bra ut i första halvlek. Vi hade lite problem med några kontringar, men i det hela så var det väldigt bra offensivt. Vi hittade bra ytor. Sedan i andra halvlek, när vi hade ledningen, så kom vi ner ganska lågt. Men det var en godkänd prestation, säger han.

Annons

Förbundskaptenen Janne Andersson är relativt nöjd med matchen, men såg saker som laget måste förbättra.

- Inga fotbollsmatcher är perfekta och det kan jag inte säga att det här var heller. När vi spelar på det sättet som vi pratat om och var noggranna i det så tycker jag att det såg ganska vettigt ut. Vi kom till flera fina lägen och hittade ytorna på kanterna bra när vi band upp deras wingbacks med våra yttrar. Då blev det stora ytor framför, säger Andersson.

- Sen när vi började pilla centralt, när vi spelade med små marginaler, så hade vi tömt den centrala ytan och då fick de ett gäng kontringar. Det vill vi inte ha, även om vi hanterade kontringarna på ett vettigt sätt. Robin fick göra någon bra räddning men det blev inte så jättefarligt. Men det kändes lurigt. 

Publicerad 2022-06-03 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto